To je to što me zanima!

HALMED istražuje slučaj: Čovjek (33) umro 12 dana nakon što je primio cjepivo AstraZenece

Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) prijavljen je još jedan slučaj sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom vezan uz cjepivo AstraZenece
Vidi originalni članak

Muškarac (33) preminuo je 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecom. Kako javljaju iz HALMED-a, od zdravstvene ustanove u kojoj se slučaj dogodio zatražili su medicinsku dokumentaciju preminule osobe na temelju koje će provesti analizu.

- U prijavi je navedena trombocitopenija i krvarenje, međutim prijava je vrlo oskudna te ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti, kao ni o tijeku i razvoju događaja koji su doveli do smrtnog ishoda. U što skorijem roku očekujemo zaprimanje zatražene medicinske dokumentacije, uključujući otpusno pismo, a naknadno i nalaz obdukcije koja je u tijeku - priopćili su. 

'NE ZNAMO JE LI SLUČAJNOST' I Litva nakon nekoliko slučajeva tromboembolije zaustavila primjenu cjepiva AstraZenece

Kako javljaju, zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) započeli su s ocjenom, a prijavu će uputiti i Europskoj agenciji za lijekove (EMA). 

NOVI SASTANAK VEĆ U SRIJEDU Plenković: 'Konzultirali smo se s EMA-om, cijepljenje će ići dalje'

Dodaju kako je HALMED do sad zaprimio devet prijava sumnji na nuspojave sa smrtnim ishodom no ni jedna za koju je utvrđena uzročno-posljedična veza.

Idi na 24sata

Komentari 432

  • 18.03.2021.

    Znaci devet smrtnih slucajeva su prijavili poslije cjepljenja pa nisu odobreni. Tako se stvara laz da je cijepljenje top, prijavis oni kazu ne i super. A to je jos pocetak, sta je za godinu dana?

  • spane 18.03.2021.

    pa ja sam 67 godina,uz određene popratne bolesti,prijavio se svojoj doktorici opće medicine još polovinom prvog mijeseca,pa ni predpoziva,a kamoli pitanja o izboru cijepiva,pa ne znam ima li uopće potrebe više bilo što poduzimati !?

  • Batak killer 18.03.2021.

    Da nema 'teoreticara zavjera' koje ljudi ismijavaju bilo bi vec puno vise mrtvih jer sve istinite informacije dolaze od njih a sigurno ne iz ovih novina niti sa hrvatske televizije... Veleizdajnici svi skupa.. Nadam se da ce vam narod presudit na ulici svima..  

Komentiraj...
Vidi sve komentare