To je to što me zanima!

Čim je zatreslo, Domagoj je svećeničku halju zamijenio s vatrogasnim odjelom DVD-a

Bogoslov Domagoj Koružnjak (24) svaki slobodan trenutak posvećuje vatrogatsvu kroz koje pomaže drugima riskirajući život
Vidi originalni članak

Đuro Deželić koji se smatra ocem hrvatskog vatrogastva bio je bogoslov u zagrebačkoj bogosloviji, a kod mene je samo obrnuti slučaj jer sam od djetinjstva u vatrogastvu no kada budem zaređen za đakona više neću moći aktivno sudjelovati u akcijama. Priča nam to Domagoj Koružnjak (24), bogoslov na Kaptolu i operativni vatrogasac DVD-a Kustošija, koji se odmah nakon potresa uputio u svpj DVD Kustošija da pomogne gradu.

BOŽJI I VATROGASNI POZIV 'Zatresao se Kaptol i ja sam skočio u vatrogasnu odoru'

Kroz Deželića opisuje koliko je vatrogasni poziv usko povezan s njegovim životnim crkvenim odabirom jer u svakom slučaju nesebično se pomaže drugima. Čim je zatreslo Zagreb, Domagoj navukao jaknu obišao svoj treći kat na Kaptolu u Bogosloviji.

Pogledajte video: Godina dana od zagrebačkog potresa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tek kad sam se uvjerio da su se svi spustili dolje onda sam i ja sišao u dvorište - rekao je Domagoj koji se nakon toga uputio u Kustošiju, svojoj ‘drugoj obitelji’ Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kustošija. Od desete godine je član vatrogasne mladeži, a s punoljetnošću je postao operativni vatrogasac.

O kolegama koji nesebično svoje vrijeme i trud daruju za ugrožene bilo od elementarnih nepogoda ili ljudskih pogrešaka, ima samo riječi hvale. Na spomen pokojnog Davora Kovačića (53), za kojeg kaže da je znala cijela Hrvatska koliko je sebe i svoju obitelj davao u vatrogastvo, nizao je sjećanja vidno potresen što ga više nema.

Davor je, kaže, najviše pridonio sanaciji uništenog Zagreba. Život je izgubio četiri mjeseca nakon potresa kada je centar Zagreba poplavio nakon snažne oluje. - Otišao je kako je i živio, pomažući drugima - kaže Domagoj koji će kroz svećenički poziv nastaviti pomagati ljudima. - Vjerujem da je ovo za što se sada pripremam puno veće i da mogu pomoći i većem broju ljudi nego li sam kroz vatrogastvo - zaključio je Domagoj. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare