To je to što me zanima!

Cijene goriva padaju od utorka: Benzin će opet biti ispod 12 kn

Nakon prošlotjednog pada cijena goriva, od ponoći bi, neslužbeno doznajemo, gorivo opet trebalo biti nešto jeftinije. Past će cijene benzina i dizela, a cijena autoplina još nije poznata
Vidi originalni članak

U tjednu pred Uskrs, kad mnogi putuju obiteljima, stiže dobra vijest za vozače. Od ponoći bi, neslužbeno doznajemo, cijena Eurosupera 95 trebala pasti za 11 lipa po litri, Eurodizela 27 lipa po litri i plavog Eurodizela također za 27 lipa po litri.

Tako ćemo od ponoći litru benzina plaćati manje od 12 kuna odnosno 11,98 kuna po litri, Eurodizel 12,43 kuna po litri, a plavi  Eurodizel 8,54 kuna po litri. 

24SATA DOZNAJE Sutra jeftinije gorivo, evo koje su nove cijene! Na pumpama su osvanuli plakati s Plenkovićem

Ovo je nastavak prošlotjednog pada cijena goriva kada nam je Eurodizel pojeftinio za 80 lipa, a benzin za 35 lipa. Za autoplin za sada nemamo informacije kolika će njegova cijena biti od ponoći.

BRZO RASTE NO TEŠKO PADA Cijene nafte padaju, ali goriva rastu. Stručnjak: Ovo su razlozi

Inače, cijene naftnih derivata u Hrvatskoj se ne formiraju po cijeni sirove nafte na svjetskom tržištu nego po cijenama gotovih naftnih proizvoda na burzi. Postoji točno određena formula za izračun cijene u kojoj se uračunava prosječna cijena s burze od zadnjeg tjedna pa srednji tečaj HNB-a po kojim se vidi odnos dolara i kune pa na to idu naknade, trošarine i PDV te dobijete konačna cijenu.  

Idi na 24sata

Komentari 114

  • jazavac 113 12.04.2022.

    A je pojeftinilo. Sramota napisati.

  • gvagec 11.04.2022.

    Samo se nadam da nam to neće utjecati na rad vlade. Ako padne cjena ispod 10 kuna vlada bi mogla izići na ulicu a kaj bumo onda. Kada se oni pobune onda smo ga naježili ...

  • Luna777 11.04.2022.

    Aha, pojeftiniti će 11 lipa? Em ti pada cijene benzina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare