To je to što me zanima!

'Cijene apartmana ruše naš turizam. Ne mogu se četiri zida i stara kuhinja naplatiti 150 eura'

NOVI EXPRESS Expressova novinarka upitala je doktora Petra Vuškovića o ekonomskim trendovima koji nas čekaju na isteku ljeta te o tendencijama ovogodišnje turističke sezone
Vidi originalni članak

Petar Vušković doktor je ekonomskih znanosti iz mlađe generacije ekonomista, konzultant i predsjednik neprofitne organizacije Centar za javne politike i ekonomske analize. U razgovoru za Express komentira zašto je podbacila turistička sezona, trebaju li nam nekretninski porezi, kako se troše europska sredstva, što će biti s proračunom. Vlada je odgodila objavu nacrta stambene strategije za jesen, no neki detalji su ipak poznati, poput poreza na prazne nekretnine i subvencija za vlasnike koji će ih dati u petogodišnji ili desetogodišnji najam.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 154

  • djurowsky 17.08.2024.

    Ja sam imao spremno 2000€ za more ove godine i nisam otišao, upravo iz ovog razloga. Ja da nekom...da sad ne vrijeđam, koji u životu nije dan jedan negdje radio plaćam što ću leć u krevet 150€. Radio mu dida i ćaća na brodu negdje da kuću sagrade i kad su poumirali, ostalo sve...opet da nevrijeđam, u nasljeđe... Imam, al nedam. Ne treba mi more dokle god su cijene apartmana ovakve. Hrana, piće, trgovine, restorani, sladoledi, kukuruzi, krofne, piva, sokovi..., tu zamjerku nemam. Koliko god da košta, nek košta. Za apartman NE DAM više od 30, pa ajde nek je i 40€ za noć. Ja ne dam, a vi kako hoćete. 

  • billi Galeb 16.08.2024.

    Nazalost naša drzava je zasnovana na kriminalu i lopovluku. U zagrebu taxi za 10km naplati 56 eura vožnju. Zar to nije pljačka

  • SBpron 16.08.2024.

    Dragi moji, evo ja godinama iznajmljujem i kažem Vam da može. I moći ću dik ide, kad ne bude islo, spuatim cijenu ili prodam. Pa i pekar uzima 3 eura za burek jer može. Da ne može ne bi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare