To je to što me zanima!

Četvrti natječaj 'Zajedno prema zdravlju': Dodijelili donacije

Od početka natječaja, kroz četiri godine, PLIVA i Teva su u Hrvatskoj donirale gotovo 150.000 eura za projekte usmjerene na poboljšanje zdravstvene skrbi i kvalitete života pacijenata i njihovih obitelji
Vidi originalni članak

PLIVA, ponosna članica Teve, četvrtu godinu za redom organizirala je natječaj “Zajedno prema zdravlju”. Cilj natječaja je prepoznati i nagraditi inicijative i projekte koji unaprjeđuju iskustva pacijenata i njihovih njegovatelja tijekom procesa liječenja, pružajući im podršku izvan zdravstvenog sustava. Teva je pokrenula ovu inicijativu prije gotovo 10 godina, a danas se, uz Hrvatsku, provodi u 15 zemalja u svijetu kao što su Brazil, Čile, Italija, Španjolska, Poljska , Grčka, Bugarska i druge. Na globalnoj razini, svake se godine priključuju nove zemlje u kojima Teva osigurava financijsku potporu za stotine projekata, prepoznajući trud i posvećenost brojnih udruga i institucija.

Biti pacijent nikada nije lako, iskustvo koje često donosi gubitak kontrole, neovisnosti, pa čak i dostojanstva. U tim trenucima pacijenti se oslanjaju na brigu drugih, a ta podrška dolazi od ljudi koji, iako često bez formalne edukacije, s puno volje i entuzijazma nesebično pružaju pomoć. Njihova predanost i humanost olakšava proces liječenja te donosi pacijentima prijeko potrebnu podršku i sigurnost.

Od početka natječaja, kroz četiri godine, PLIVA i Teva su u Hrvatskoj donirale gotovo 150.000 eura za projekte usmjerene na poboljšanje zdravstvene skrbi i kvalitete života pacijenata i njihovih obitelji. Ove godine prijavljeno je 73 projekta iz svih krajeva Hrvatske, između kojih su finaliste izabrali, kao i ranije, stručni tim sastavljen od zdravstvenih stručnjaka i internih eksperata. Svi zaposlenici PLIVE imali su priliku svojim glasovima izabrati pobjednike.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada u Hrvatskoj su:

Udruga Krijesnica za projekt “Košarica pomoći Krijesnice i Plive djeci suočenoj s malignim bolestima i njihovim obiteljima”, udruga DEBRA za projekt “RADosNA terapija za ‘djecu leptire’, udruga La Verna za projekt Da nitko ne umre osamljen i Opća bolnica dr. Anđelko Višić iz Bjelovara za projekt “Poliklinika za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih”.

Nagrađenima su priznanja uručili Richard Francis, glavni izvršni direktor Teve i Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE Hrvatska koji je tom prilikom istaknuo:“ Čast nam je upoznati se s ovim kreativnim projektima i bilo je doista teško odabrati samo 4 pobjednička među brojnim vrijednim inicijativama čije su nam prijave pristigle ove godine. PLIVA i Teva imaju dugu tradiciju isticanja važnosti brige za zdravlje i ponosni smo što možemo i na ovaj način doprinijeti zajednici u kojoj poslujemo te pomoći udrugama koje svojim radom čine proces liječenja humanijim. Čestitke svim pobjednicima i hvala vam na svemu što svakoga dana radite.“

O značaju inicijative za Tevu govori i činjenica da je Richard Francis, predsjednik i Tevin izvršni direktor osobno došao čestitati nagrađenima te kratko izjavio: "Velika je čast biti ovdje u Hrvatskoj po prvi put i prisustvovati dodjeli nagrada za natječaj Zajedno prema zdravlju. Svjedočiti iz prve ruke nevjerojatnom utjecaju koji kao kompanija, zajedno sa svima našim zaposlenicima, ima na živote pacijenata i njihovih njegovatelja zaista je dirljivo iskustvo. Iznimno sam ponosan na sve što radimo, ali i impresioniran onime što pobjednici natječaja svojom posvećenošću postižu, te na značajnu razliku koju zajedno stvaramo u Hrvatskoj, ali i zemljama diljem svijeta – ne samo da unapređujemo zdravstvenu skrb već je i činimo humanijom. Čestitke svima i hvala vam na toploj dobrodošlici!"

Inicijativa Zajedno prema zdravlju prepoznaje one koji nesebično brinu o pacijentima i njegovateljima, unaprjeđujući njihove živote i iskustva tijekom liječenja. Kroz ovu globalnu inicijativu, PLIVA i Teva žele nagraditi projekte koji čine stvarnu razliku i doprinose boljoj kvaliteti života pacijenata.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare