To je to što me zanima!

Čelnici SAD-a, Egipta i Katara pozvali Izrael i Hamas na pregovore o prekidu vatre

Tri zemlje, koje su pokušavale posredovati u postizanju dogovora, rekle su u zajedničkoj izjavi da bi se razgovori mogli održati ili u Dohi ili u Kairu
Vidi originalni članak

Čelnici Sjedinjenih Država, Egipta i Katara u petak su pozvali Izrael i Hamas da se sastanu na pregovorima 15. kolovoza kako bi finalizirali prekid vatre u Gazi i sporazum o oslobađanju talaca. Tri zemlje, koje su pokušavale posredovati u postizanju dogovora, rekle su u zajedničkoj izjavi da bi se razgovori mogli održati ili u Dohi ili u Kairu.

"Okvirni sporazum sada je na stolu, a ostalo je zaključiti samo detalje provedbe", rekli su. "Nema više vremena za gubljenje niti isprika bilo koje strane za daljnje odgode. Vrijeme je da se oslobode taoci, započne prekid vatre i provede ovaj sporazum", stoji u izjavi.

NAJAVILI OSVETU Iran i Pakistan sazvali za srijedu sastanak muslimanskih zemalja zbog ubojstva čelnika Hamasa

Premijer Benjamin Netanyahu rekao je da će izraelski pregovarači biti tamo. Cilj je, rekao je, "doraditi detalje i implementirati okvirni sporazum".

Iz Hamasa nije bilo komentara.

Rat u Gazi pokrenut je Hamasovim napadom 7. listopada na južni Izrael, u kojem je 1200 ljudi ubijeno, a 250 odvedeno kao taoci u Gazu, prema izraelskim podacima.

UBIJENA JOŠ 4 MUŠKARCA U izraelskom napadu na Zapadnoj obali ubijen jedan od zapovjednika Hamasa

Najmanje 39.699 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj vojnoj kampanji u Gazi, prema podacima Ministarstva zdravstva Gaze, koje ne pravi razliku između boraca i civila.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tiho055 09.08.2024.

    Ne odgovara rat velikih nekontroliranih razmjera globalistima..njima trebaju male space tipa..klim promjene,unistavanje proizvodnje prirodne hrane, migranti,plandemije,gaza,..itd... boje se oni svjetskog rata da ne izgube sve...

Komentiraj...
Vidi sve komentare