To je to što me zanima!

Bus kao iz 'Ko to tamo peva', a njime skupljaju migrante u BiH

REPORTERI 24SATA U VUČJAKU Preko stotinu migranata pobjeglo je u planine na dan kad bi ih trebali prebaciti iz kampa Vučjak u BiH. Migrante su vozili autobusima koji izgledaju kao iz filma Slobodana Šijana
Vidi originalni članak

Dva policijska autobusa staju u kamp Vučjak kod Bihaća. Točno ispred nas. Iz njega izlaze migranti.

Stanje u Vučjaku je još neizvjesno. Stotinu ih se sinoć zaputilo put granice preko planina. Radi se o migrantima koji su pobjegli na dan kad bi ih trebali preseliti iz kampa u kasarnu u Sarajevo. Migranti nam kažu da su se neki od njih vratili jer je bilo prehladno i pada snijeg, a neki se još nisu vratili.

24SATA U KAMPU VUČJAK Izmještanje migranata će sutra osiguravati stotinu policajaca

Migrante su vozili policijskim autobusima koji izgledaju, onako na prvu, poput onih iz kultnog filma Slobodana Šijana "Tko to tamo peva". Ma zapravo, najbolje da sve pogledate sami.

EKSKLUZIVNI VIDEO IZ VUČJAKA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjećamo, još je neizvjesno što će biti s migrantima u Vučjaku, gdje mjesecima provode vrijeme u nehumanim uvjetima. U vladu kantona nije stigao nijedan službeni akt iz ministarstva sigurnosti BiH. Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona kažu da su spremni asistirati pri izmještanju migranata. 

- Čak i danas donesu odluku o izmještaju, bit će potrebno par sati za pripreme i ne vjerujemo da će pokreta biti do sutra - rekao nam je sugovornik iz policije. 

EKSKLUZIVNO: Pakao na zemlji, prenoćili smo u jednom od najgorih migrantskih kampova

Idi na 24sata

Komentari 134

  • BlackRaven 10.12.2019.

    ma vidi ono, samo jednu T84 treba provest onuda, za zagrijavanje motora cisto, Lesi se vraca kuci odmah.. i to trcecim korakom.

  • BlackRaven 10.12.2019.

    koji bus, hodaj misko.. ili vojska transportira na tenkovima. zaljepljene za gusjenice. sa donje strane.

  • redboatsail 09.12.2019.

    Treba sve po kratkom postupku. Isto onako kako bi prošao netko od nad da proba ilegalno ući u bilo koju muslimansku državu. Oni sretniji bi završili u zatvoru

Komentiraj...
Vidi sve komentare