To je to što me zanima!

Bujice u Rešetarima poplavile kuće i ceste, načelnik: 'Kanali tu količinu nisu mogli podnijeti'

Veliko nevrijeme praćeno ogromnim količinama kiše pogodilo je u subotu oko 17 sati područje općine Rešetari na novogradiškom području
Vidi originalni članak

Novu Gradišku i širu okolicu u subotu u poslijepodnevnim satima ponovo je zahvatilo nevrijeme. U petak nastradalo je područje užeg dijela grada, a u subotu naselja istočno od Nove Gradiške. 

Vatrogasne službe imale su puno posla na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma obiteljskih kuća, ali i općinske komunalne službe na po pročišćavanju odvodnih kanala kako bi se iznimno velike količine vode rasteretile ceste i putove.

POGLEDAJTE VIDEO: Bujice u Rešetarima 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga odmah je aktivirao sve prateće službe kako bi se eventualne štete što prije otklonile.

KRIVE LOŠU KANALIZACIJU Nova Gradiška sanira štete: 'Kad vidimo ovo iz Njemačke, moram reći da smo dobro prošli'

- Bilo je grozno, u nepunih sat vremena palo je iznimno mnogo kiše, između 100 i 120 litara po četvornom metru i odvodni kanali, iako su vrlo čisti u kratkom vremenu nisu mogli primiti svu tu silnu količinu vode. Obišao sam odmah terene onih mjesta koja su bila po najvećim naletom oborinskih voda, u Drežniku, Rešetarima i Adžamovcima - rekao je Aga. 

- Bilo je i poplavljenih podruma obiteljskih kuća, sa brdskih dijelova slile su se jako velike količine vode i trebalo je vremena da sva ta silna voda prođe kroz kanalsku mrežu na našem području. Nekih većih šteta nema, srećom nije bilo leda pa usjevi i voćnjaci nisu stradali - poručio je načelnik za 24sata. 

VIDEO: METEOALARM NA SNAZI Jako nevrijeme u Osijeku: Jak vjetar odnio krov, poplavljene ceste, tramvaji ne mogu voziti

Na terenu sve žurne službe koje mogu pomoći. U Službi 112 u Slavonskom Brodu su rekli da nemaju informacija o razmjeri šteta na području Rešetara, što će najvjerojatnije biti poznato nakon što se nevrijeme smiri.

Mještani strahuju od novih poplava, jer meteorolozi najavljuju nove jače padaline već za nedjelju, posebno u Posavini.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • BROKRO 18.07.2021.

    da se kanali ureduju svake dvije tri godine i prokopavaju ,nebi bilo toliko ili nikakvih problema ,ali brate zaraslo necisti se redovno te uljevi u glavne odvode gotovo zatrpani ali racuni uredno stizu za slivne za hrvatske za ovakve i onakve vode , da je u Slavoniji palo onoliko kise kao u Njemackoj 250l na metar nebi vise postojali!

  • Zagrabi Peti 18.07.2021.

    RAKETE rakete pucajte, ko kaze da je zabranjeno AKO SU ZIVOTI U PITANJU?

  • viki94deu 18.07.2021.

    Kada se nesto konkretno desi govori se o svim nedostatcima infrastrukture, i eventualno rjesavanju istih,a potom se brzo na to zaboravi kao da se slicno nece ponovit u istom zivotu..kao da ih u skoli nisu ucili da „sutrašnjaci idu u pak‘o“!xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare