Kuhari Hotela Art iz Slavonskog Broda na Sajmu cvijeća FloraFest koji se održava u subotu i nedjelju za posjetitelje su pripremili cvjetnu aromatiziranu kajganu od 100 jaja, u koju su stavljene svježe latice proljetnog cvijeća, bazge, jorgovana, ivančica, bagrema…
- Ostali smo vjerni i slavonskoj kuhinji, pa se osim latica u kajgani nalazi i slanina. To je samo dio našeg cvjetne ponude koju za naše goste pripremamo svakog vikenda. Iznenadilo nas je zanimanje gostiju. Nastavljamo cijelu godinu s tim da ćemo ovaj mjesec uz cvijeće u hranu stavljati i sezonsko voće, jagode su prve i tako sve do jeseni - rekao je Tihomir Krijan, šef kuhinje Hotela Art.
- Očekujem da ćemo danas potrošiti oko 500 komada jaja, a spremili smo i više, jer prva cvjetna kajgana na naše zadovoljstvo planula je za desetak minuta. Drago nam je što se to svidjelo svim generacijama jer kajganu su kušali i mladi i stari - rekla je Vlasta Krpan, direktorica hotela.
Sajam cvijeća, koji se u Slavonskom Brodu organizira na prostoru brodske Tvrđave već osmu godinu, ove godine okupio je rekordan broj izlagača, njih oko stotinjak i do sada je najposjećeniji sajam ljepote cvijeća.