To je to što me zanima!

Brazilski predsjednik ozlijedio glavu, otkazao put na samit

U priopćenju je bolnica Sirio-Libanes u Brazíliji navela da je predsjedniku savjetovano da ne putuje na velike udaljenosti, ali da može nastaviti s ostalim aktivnostima kao i obično
Vidi originalni članak

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva otkazao je put u Rusiju nakon što je u subotu ozlijedio glavu u nesreći koja se dogodila kod kuće. Lula da Silva (78) trebao je putovati u nedjelju poslijepodne na summit Bricsa - skupine velikih zemalja u razvoju, koja uključuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku. Glavna bolnica u glavnom gradu Brazíliji objavila je da je savjetovala predsjednika da privremeno izbjegava dugotrajne letove.

Najavljeno je da će brazilski predsjednik na sastancima sudjelovati putem video veze.

U priopćenju je bolnica Sirio-Libanes u Brazíliji navela da je predsjedniku savjetovano da ne putuje na velike udaljenosti, ali da može nastaviti s ostalim aktivnostima kao i obično.

Dodaje se da je Lula zadobio razderotinu na potiljku i da je pod nadzorom liječnika.

'NEMA SMISLA' Brazil: Lula kritizira američki zahtjev za informacijama o kupnji borbenih zrakoplova

Pozivajući se na liječnike u bolnici, lokalni mediji navode da je predsjednik poslan kući u subotu nakon što je dobio pet šavova. Zatim se u nedjelju ujutro vratio u bolnicu na kontrolu, a kasnije je poslan kući, javljaju lokalni mediji.

Lula je u nedjelju popodne trebao otputovati na svoj prvi ovogodišnji sastanak 'oči u oči' s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Putin je u petak rekao da neće sudjelovati na samitu G20 u studenome u Brazilu navodeći da bi njegov dolazak mogao "poremetiti" konferenciju i inzistirajući da razlog nedolaska nije nalog za njegovim uhićenjem Međunarodnog kaznenog suda. 

Prošle godine Putin je preskočio prethodni summit zemalja Bricsa u Južnoj Africi nakon što je ICC izdao nalog za njegovo uhićenje.Od Brazila i Južne Afrike, koje su supotpisnice ICC-a, očekivalo bi se da pomognu u Putinovom uhićenju.

Grupaciju Brics neki vide kao alternativu skupini naprednih gospodarstava G7.

Forum su prije 15 godina osnovala glavna tržišta u razvoju Brazil, Rusija, Indija, Kina, a od tada se proširio na Južnoafričku Republiku, Egipat, Etiopiju, Iran i Ujedinjene Arapske Emirate. Ovogodišnji summit održat će se u ruskom gradu Kazanu od utorka do četvrtka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pajoo01 21.10.2024.

    S obzirom da si putinovac, tebi je glava ozlijedjena već odavno, kao kod naših genocidaša

Komentiraj...
Vidi sve komentare