To je to što me zanima!

Brat ministra Šipića napadnut nožem imao 2.38 promila! Čini se da tenzije postoje od ranije

U napadu je brat ministra demografije lakše ozlijeđen, zadobio je reznu ranu podlaktice. Napadač Boris B. nije završio u istražnom zatvoru već mu je određena mjera opreza, odnosno zabrana približavanja žrtvi
Vidi originalni članak

Iako je Zvonimir Šipić, brat ministra demografije Ivan Šipića, koji je 10. listopada u Trilju napadnut nožem od strane 49-godišnjeg Borisa B. tijekom proteklih dana izložio da je napadnut bez određenog razloga te da napadača površno poznaje, čini se da dvojica muškaraca od ranije imaju neslaganja. Također, kako doznajemo, Zvonimiru Šipiću je u krvi izmjerena značajna količina alkohola, čak 2,38 promila, dok je napadač bio bez alkohola u krvi.

No, sve navedeno ne mijenja ništa u odnosu na kriminalističko istraživanje i kazneni postupak koji slijedi napadaču, iako ga je činjenica da je ranije neosuđivan "spasila" od jednomjesečnog istražnog zatvora.

Kako su izvijestili iz ODO-a, oni su proveli "dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona/11". Također, navode postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik "prišao zaustavljenom vozilu u kojem je bio oštećenik, pa u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, zamahnuo nožem prema njegovoj glavi na što je oštećenik kako bi se obranio podigao ruku, pa ga je osumnjičenik ubo u podlakticu. Oštećenik je uslijed navedenog zadobio laku tjelesnu ozljedu.".

KOMENTIRA BORIS RAŠETA Suludo je da DP za napad na brata ministra optužuje medije

Sucu istrage predložili su da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage nije prihvatio prijedlog. Muškarcu koji je nožem napao brata ministra demografije određena je mjera opreza odnosno zabrana približavanja na manje od 100 metara. Dodatno, mora se jednom tjedno javiti u policijsku postaju.

Zvonimir Šipić odmah je rekao da napad nema veze s njim ni s njegovim bratom, no Domovinski pokret odlučio se oglasiti na tu temu navodeći kako je riječ o medijskoj hajki na ministra.

INCIDENT U TRILJU 'Vikao je da će me zaklati': Uboden brat DP-ovog ministra! Šipić za 24sata: Potresen sam

- Obitelj Šipić te sam ministar Ivan Šipić duboko su potreseni ovim događajem. Ne smijemo zaboraviti da se u posljednja dva tjedna provodila neviđena medijska hajka na ministra Ivana Šipića tijekom koje su se u medijski prostor plasirale brojne neutemeljene optužbe i ružne izjave koje su, nažalost, otvorile prostor za ovakve nesretne događaje. Otvaranje prostora za mržnju i napade na obitelj ministra Domovinskom pokretu apsolutno je neprihvatljivo. Pozivamo sve one koji su cijelo vrijeme huškali i podgrijavali atmosferu linča prema ministru da jasno i glasno osude ovaj napad. Ovim putem pitamo ih i - koji je vaš udio u svemu tome? Jesu li vaša retorika i neutemeljene optužbe doprinijele ovom strašnom činu? Domovinski pokret očekuje brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija kako bi se pravda zadovoljila, a Zvonimiru Šipiću, koji je dao neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu, želimo brz oporavak - poručili su iz Domovinskog pokreta.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Marko F 15.10.2024.

    Tolki im i IQ

  • starakajla 15.10.2024.

    Znači mučak niškoristi dobio zasluženo po njonji.

  • balki balki 15.10.2024.

    Ovo ima debelu i nečistu pozadinu kada ga je išao ubosti nožem u glavu, a ovaj folira amneziju i zakon šutnje. Istrazi ništa sumnjivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare