To je to što me zanima!

Branitelji prijavili organizatore koncerta Bijelog Dugmeta: 'Promiču propalu tvorevinu'

Članovi Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara prijavili su organizatore koncerta i odgovorne osobe Državnom odvjetništvu RH. Kao razlog navode promoviranje osuđene komunističke ideologije
Vidi originalni članak

Promovirati propalu i sada već 34 godine nepostojeću komunističku tvorevinu te simbol kojim se razarala Hrvatska, protjerivala i ubijala djeca, žene i nemoćni ne zaslužuje samo javnu osudu nego i zakonsku odgovornost zbog promoviranja nečega čega se svaka poštena osoba srami, stoji u tekstu prijave Udruge.

U SKLOPU TURNEJE 'DOŽIVJETI STOTU' FOTO Bijelo dugme okupilo je mnogobrojnu publiku u Splitu

Sinoćnji nastup Bijelog Dugmeta u Splitu nije izazvao samo pozitivne reakcije. Naime, danas u jutarnjim satima članovi Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara prijavili su organizatore koncerta i odgovorne osobe Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Kao razlog navode promoviranje osuđene komunističke ideologije i njenih SIMBOLA te propale tvorevine čije politike su odgovorne za stravične zločine počinjene tijekom srpsko-crnogorske agresije na Hrvatsku, piše Večernji list.

NEOČEKIVANA PJESMA Izviždali Bijelo dugme u Splitu! Pjevali 'Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo', fanovi podijeljeni

Tekst prijave prenosimo u cijelosti:

- Dana 31.8.2024. godine u Splitu ispred novog kluba „Porat“ na Sitnicama je održan koncert Bijelog Dugmeta na kojem je Alen Islamović oko 22:30 sati pjevao pjesmu "Pljuni i zapjevaj Jugoslavijo" uz fotografiju jugoslovenske zastave na ogromnom ekranu pozornice. Sukladno Rezolucijama Vijeća Europe 1481 te 2819 a koje je Hrvatski sabor ratificirao odnosno dao svoj pristanak na obvezivanje međunarodnim ugovorom tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne sukladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske, a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • taki vaki naki 03.09.2024.

    Prijaviti ne samo organizatore nego prijaviti i firmu iz Zagreba koja je odradila jugo-šugo-šou s agresorskom zastavom na bini, tužno da je Zagreb podmetnuo Splitu, izdaja je grozna stvar sama po sebi, ali nema goreg nego kad ti domaći izdajnik podmetne, uužas

  • pijani miško 01.09.2024.

    Ovi koji nisu živjeli u Jugoslaviji,garant su iz Maroka....kakvi klošari 😂

  • Tanaja_1 01.09.2024.

    Nego, hoćemo li morati ubuduće za izlaske tražiti dopuštenje od SUBNOR-a, zna li se što?

Komentiraj...
Vidi sve komentare