To je to što me zanima!

'Brane huligan' napao je gosta kafića ortopedskim štakama. Kazao mu je: 'Sad ćeš dobiti!'

Branimir Longin (42), bivši sportski direktor i aktualni team manager Košarkaškog kluba Zadar osuđen je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru zbog incidenta koji je javnosti dosad bio nepoznat
Vidi originalni članak

- Sad ćeš dobiti pička ti materina - rekao je Branimir Longin (42), team manager Košarkaškog kluba Zadar i bivši sportski direktor istog kluba Tomislavu V. (47) na terasi kafića "Mala luka" u uvali Mala Lamjana, a u mjestu Kali na otoku Ugljanu početkom srpnja 2019. godine.

Nakon toga udario ga je otvorenim dlanom desne ruke u  lijevi obraza, te mu je uzeo ortopedsku štaku kojom  Tomislav V.  služi i   bacio je  prema  njemu. Pogodio ga je u  desno  rame. U  daljnjem narušavanju javnog reda i mira spriječili su ga gosti lokala. On je pak sjeo na motor i otišao. Događaj su nam potvrdili i u zadarskoj policijskoj upravi, a prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru u ponedjeljak je o tome donio i presudu.

U PULI Radio je nered u kafiću, vikao na policiju i vrijeđao ih, dobio mjesec dana istražnog zatvora

- Ovakvim ponašanjem okrivljenik je kod prisutnih prouzročio uznemirenost, čime je počinio prekršaj kažnjiv po članku šest  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Osuđuje se na novčanom kaznom u iznosu od 180 (stoosamdeset) DEM, a što je protuvrijednost od 90 EUR-a, a što iznosi 675 kuna (šestosedamdesetpetkuna), revaloriziranih po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan naplate kazne - stoji u presudi.

Ne navodi se, međutim,  zašto sud  kazne odmjerava u nepostojećoj valuti pa se prevode u stranu valutu da bi se na koncu preračunali u domaći službeni novac, no jedno je jasno:  
- Okrivljenik je dužan novčanu kaznu platiti u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti ove presude u korist državnog proračuna.

GORNJI KNEGINAC Masovna tučnjava ispred kafića: I policajac dobio šakom u glavu!

Novčana kazna smatrat će se u cijelosti plaćenom ako okrivljenik plati dvije trećine naprijed izrečene novčane kazne u iznosu od 450 (četristopedeset) kuna u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti ove presude - kaže presuda, za koju bivši direktor možda i ne zna jer se  na prvi poziv  suda nije  odazvao, iako je  bio  „Obaviješten,  nije podigao pošiljku“, a na drugi poziv suda nije se odazvao, s tim da je bio uredno pozvan putem oglasne ploče suda.

No ako nije još saznao, poručili su mu to  na  Facebook stranici KK Zadar fansa u utorak. Kažu da je to  jedan od razloga što "Brane huligan" neće doći na današnji sastanak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare