To je to što me zanima!

Božo Petrov ponovno pozvao DP da odustane od HDZ-a i ispuni predizborna obećanja

DP je obećavao da nikada neće ići s HDZ-om. Danas pregovaraju s njima. Jedni druge su nazivali teroristima, slali ih u umobolnicu, a danas s njima pregovaraju, istaknuo je Petrov
Vidi originalni članak

Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- DP je obećavao da nikada neće ići s HDZ-om. Danas pregovaraju s njima. Jedni druge su nazivali teroristima, slali ih u umobolnicu, a danas s njima pregovaraju - istaknuo je Petrov na konferenciji za novinare, dan nakon što su objavljene najave iz HDZ-a da bi se u utorak mogli znati obrisi nove parlamentarne većine u kojoj bi bili HDZ i DP.

Petrov ipak ne misli da je njegov poziv u ovom trenutku uzaludan te je podsjetio DP-ovce na obećanja: da neće s HDZ-om, da im se ne sviđa ovakav sistem u kojem manjine formiraju vladu, da je država premrežena korupcijom, da se treba povećati mirovine i dati dječji doplatak...

- Ljudi su im dali povjerenje u tolikom broju mandata da mogu zaustaviti korupciju, da mogu poslati HDZ u oporbu i da mogu raditi u interesu građana. Građani trebaju znati da je DP taj koji danas bira između fotelja i naroda. Mi ih pozivamo da rade u interesu građana - istaknuo je Petrov.

Objasnio je da bi DP, skupa s ostalim strankama, imao sasvim dovoljno glasova da provede kvalitetne i korisne zakone, te da bi se nakon toga raspisali ponovljeni parlamentarni izbori.

DAO I KLJUČNE MJERE Petrov opet vabi Domovinski pokret preko Fejsa. Penavi nudi mjesto predsjednika Sabora

- Pa ako su im toliki problem manjine, neka se odazovu našem pozivu i neka se pokrene referendum. Neka građani odluče smiju li npr. predstavnici manjina ovako beskrupulozno trgovati o formiranju vlade ili ne smiju. Neka građani to odluče. Zašto onda, mimo građana koji su im dali povjerenje, oni idu trgovati za HDZ, a rekli su da neće. Mi samo želimo stvari izvesti na čistac i želimo im dati priliku da ostanu vjerni svojim obećanjima - poručio je Petrov.

Najsnažnijom antikorupcijskom politikom smatra slanje HDZ-a u oporbu, u trenutku kada je "uhićen zamjenik ministrice Nine Koržinek Obuljen i kada se se uvidjelo da se svaki drugi euro trošio nenamjenski, kriminalno, iz Fonda solidarnosti".

ŽELE NOVI ZAKON O MANJINAMA Petrov: Ako bi itko trebao rigati vatru na DP, to bih trebao biti ja

Ponovno je istaknuo da bi formiranje antikorupcijske većine u Saboru bila prilika da se  zaustavi "instaliranje Ivana Turudića na mjesto glavnog državnog odvjetnika i daljnja kontrola DORH-a".

Petrov je održao konferenciju ispred zgrade Porezne uprave u Novom Zagrebu jer je predstavio novi alat u borbi protiv korupcije koji predlaže Most. Riječ je o osnivanju posebnog centraliziranog  odjela koji bi istraživao porijeklo imovine javnih dužnosnika i direktora državnih tvrtki koji imaju imovinu nerazmjernu svojim prihodima.

KOMENTIRAO I DP Petrov: 'Možemo postaje tihi ortak HDZ-a, a Raspudići svojim odlaskom nisu naštetili Mostu'

Pritom je podsjetio da je Hrvatska jedina zemlja iz EU koja se našla na listi  Međunarodne agencije za borbu protiv pranja novca, i to zajedno s Kamerunom.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • bornnl 04.05.2024.

    Izdajnici i vi i DP.Najbolje rijesenje je da se i ne gubi vrijeme i zivci te da vise i nemamo izbore, Plenki da bude kralj i da vlada do smrti.

  • zumberak4 04.05.2024.

    Taj Petrov i njegov MENTOR GRMONJA su pokvareni od GLAVE do pete, niti u Metkoviću ne glasaju za njih. Izdali su Oreškovića i Karamarka, TKO im VIŠE vjeruje....

  • zutizgzg 04.05.2024.

    pogledajmo sw svi u ogledalo,to smo mi isti kao ovi u politici,nista bolji.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare