To je to što me zanima!

Blaženi talijanski tinejdžer bi mogao postati i svetac: Papa mu je pripisao još jedno čudo

Prema Nicoli Gori, čovjeku koji promiče Acutisovu svetost, on je bio "normalan dječak poput mnogih drugih", koji je volio igrati nogomet i družiti se s prijateljima
Vidi originalni članak

Carlo Acutis je umro od leukemije u dobi od 15 godina 2006. godine. Bio je duboko religiozan zaljubljenik u računala iz Milana, koji je na internet gledao kao na način širenja katoličke vjere. Acutis je beatificiran 2020. nakon što mu se pripisalo jedno čudo. 

Papa Franjo pripisao mu je u četvrtak i drugo čudo i time mu omogućio da bude proglašen svecem, prvim u generaciji 'milenijalaca'. 

Riječ je o sedmogodišnjem dječaku koji je imao problem s gušteračom, a ozdravio je nakon što je došao u kontakt s jednom od majica s Acutisovim likom, piše The Guardian.

Prema Nicoli Gori, čovjeku koji promiče Acutisovu svetost, on je bio "normalan dječak poput mnogih drugih", koji je volio igrati nogomet i družiti se s prijateljima.

BOŽJI INFLUENCER Milenijca proglasili blaženim - prvi svetac s Facebook profilom

Ali Acutis je također pomogao svećenicima da izrade internetske stranice za svoje župe i kreirao internetsku izložbu o vjerskim čudima iz cijelog svijeta.

Njegova majka Antonia Salzano rekla je svojevremeno za Vatican News da je njezin sin "smatran računalnim genijem jer je znao logaritme, znao je izrađivati ​​programe i čitati stručne tekstove o tim temama."

Acutis je također noću izlazio da dijeli pokrivače i hranu beskućnicima, svakodnevno je prisustvovao misi i darivao džeparac katoličkim dobrotvornim organizacijama.

Godine 2019. papa Franjo pohvalio ga je kao primjer mladim naraštajima digitalnog doba, koji prijeti zamka "da postanu zaokupljeni samim sobom", kao i opasnost "izolacije i ispraznog užitka".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ante Portas 24.05.2024.

    Decko je dokaz nepostojanja boga. Umro je sa 15 godina od neizljecive bolesti, a bio je dobar vjernik. Djeco idite u crkvu, budite dobri vjernici i umrijet cete mladi u mukama. Cuda necu ni komentirati.

  • MaliAnte_1 24.05.2024.

    Zasluženo

  • Čobo 24.05.2024.

    Ako je znao Logaritme nema sumnje da je racunalni genij

Komentiraj...
Vidi sve komentare