To je to što me zanima!

Bivši general o slučaju Kundida i Milanovića: 'To što se događa ima samo u Sjevernoj Koreji'

On se osvrnuo o sukobu premijera  i predsjednika, ne samo oko SOA-e nego i oko dolaska načelnika Glavnog stožera i na novu sjednicu saborskog Odbora za obranu
Vidi originalni članak

Tihomir Kundid kao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH dužan je doći u Hrvatski sabor i odgovarati na pitanja, rekao je u razgovoru za RTL bivši načelnik Glavnog stožera Josip Lucić.

On se osvrnuo o sukobu premijera  i predsjednika, ne samo oko SOA-e nego i oko dolaska načelnika Glavnog stožera i na novu sjednicu saborskog Odbora za obranu.

- Načelnik Glavnog stožera Tihomir Kundid neće se miješati u političke procese. On će samo izreći stručne stavove. On samo treba govoriti istinu. Govoriti istinu ne znači miješati se u političke procese - objasnio je Lucić.

PRAVI PROTAGONISTI Kratka povijest ruske mreže u Hrvatskoj: Tko su glavni igrači Kremlja koje Putin drži za j**a

Što ako general odbije zapovijed predsjednika Republike?

- Onda bismo vidjeli što bi predsjednik poduzeo. Međutim, moramo istaknuti da zabranom generalu Kundid da dođe u Sabor pred saborski Odbor za obranu predsjednik Republike uzima ovlasti Hrvatskom saboru. Hrvatski sabor ima ovlast građanskog nadzora nad vojskom i nad generalom Kundidom. I predsjednik Republike će morati pustiti generala Kundida, a general Kundid mora znati da će prije ili kasnije morati se pojaviti pred Hrvatskim saborom - jasan je Lucić.

Bivši general je istaknuo da njemu nitko od prijašnjih predsjednika nije uskratio dolazak u Sabor.

- Ja ne bih odbio poslušati predsjednika, objasnio bi da je moja dužnost kao prvog čovjeka Hrvatske vojske doći u Sabor jer je Sabor ovlašten za građanski nadzor nad hrvatskom vojskom - rekao je Lucić i poručio: 'Ovo se ne događa u demokratskom svijetu zapadne Europe. Ovog ima možda samo u Sjevernoj Koreji.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Rival 21.10.2024.

    Proruski/prosrpski Zoka misli o Sjevernoj Koreji sve najbolje.

  • Vejo 21.10.2024.

    Milanović je dobio zadaću od Dodika da nas svađa s NATO-om, EU-om i širi rusku propagandu.

  • Aurora2 21.10.2024.

    Sada se vidi koliko na ovom portalu ima neprijatelja aktivnih protiv HR. a u korist Kremlja , svima je jasno da je ovo smće od prdežnika države najgori lažov kojeg smo ikada imali ,sada blebeće da su to neke vojne tajne , pa to je laž na kvadrat ,to je omalovažavanje načelnika glavnog stožera heroja DR. kao da on ne zna o čemu može javno govoriti ,nego mu treba valjda njegovo tutorstvo i njegova ruka pobjegulje da mu govori što je,a što nije vojna tajna ,još nedavno je taksativno govorio što se nalazi u našim vojnim skladištima ,što imamo ,što nemamo što je ispravno ,a što je neispravno ,takve stvari rade samo idoti

Komentiraj...
Vidi sve komentare