To je to što me zanima!

Bivši afganistanski specijalci organizatori krijumčarenja ilegalnih migranata u BiH

Slične probleme uz BiH s njima dijeli i Srbija čija policija sada stoga pojačava svoje akcije na teritoriju koji granični s Mađarskom
Vidi originalni članak

Sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini imaju informacije da među ilegalnim migrantima koji dolaze u tu zemlju ima sve više kriminalnih skupina koje čine naoružane osobe a bave se trgovinom ljudima, upozorio je direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa. 

Ta činjenica potaknula je dodatnu zabrinutost nakon što je ranije ovog tjedna policija nakon oružanog obračuna ubila jednog migranta koji se zabarikadirao u kući u Nevesinju u istočnoj Hercegovini a prije toga je prijetio mještanima i na njih pucao te bacio ručne granate.

ODGOVOR NA NEMIRE VIDEO Masovni prosvjedi diljem Engleske, tisuće izašle na ulice: 'Izbjeglice su ovdje dobrodošle!'

Krijumčarenje migranata, kako procjenjuju sigurnosne agencije, ponovo je dobilo na zamahu i odvija se i preko teritorija BiH a među organizatorima tih kriminalnih aktivnosti najbrojniji su državljani Afganistana, Maroka i Iraka. 

Slične probleme uz BiH s njima dijeli i Srbija čija policija sada stoga pojačava svoje akcije na teritoriju koji granični s Mađarskom.

"Te grupe, koje rade sada dobrim dijelom i na području BiH, čine ljudi iz specijalnih jedinica vojske Afganistana, koji su poraženi i pobjegli su iz države. Sada su organizirani i bave se prebacivanjem migranata preko BiH, a dijelom se kreću i u zemljama EU jer imaju određene povlastice u smislu azila ili supsidijarne zaštite", kazao je Laketa kako ga u četvrtak citira sarajevski "Dnevni avaz".

TOMISLAV KLAUŠKI "Poslovi za tamnije od nas". Zoran Milanović sad je odlučio malo zagaziti u kaljužu rasizma

Policija te Služba za poslove sa strancima BiH provodi stalni nadzor nad središtima za privremeni smještaj migranata kako bi prikupili informacije o krijumčarima.

U četiri takva centra koliko ih ima u BiH i locirana su u okolici Sarajeva i Bihaća trenutačno boravci nešto više od 1800 migranata. Svi koji tamo dođu ne ostaju duže od sedam do 10 dana jer nastoje što prije prijeći u Hrvatsku i nastaviti put ka drugim državama EU-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kowica 22.08.2024.

    Vojsku na granice..koji k radi ova država...ugrožava SVE gradjane

  • Demma Depp 22.08.2024.

    Da nije migranata, sve bi cvijetalo u rep. Hrvatskoj. Broj stanovnika bi presao preko 5 milijuna,mladost iz nje ne bi odlazila, najmizernija placa bi bila nekih 1 500eura.Ne bi ubojstava bilo. Premlacivanja, silovanja, poginulih po cestama, kradama.. I zato, izaberite one koji vam obecaju da ce ovo pitanje o migrantima ubrzo rijesiti. Nap. onoga Benavu iz Vukovara.Ili onoga sinjskoga panja. Citam da se prosle godine nije rodilo ni jedno dijete u sinjskom rodilistu. Emigranti krivi i za to.

  • Prekobicnjak 22.08.2024.

    Mađarska ima najbolji stav prema migrantima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare