To je to što me zanima!

Bivša japanska carica napustila bolnicu nakon operacije bedra

Michiko je 6. listopada pala u svojoj rezidenciji u Tokiju, a sljedeći dan je primljena u bolnicu nakon što su joj liječnici dijagnosticirali prijelom desne bedrene kosti
Vidi originalni članak

Bivša japanska carica Michiko (89), majka cara Naruhita, napustila je bolnicu u nedjelju nakon operacije, javljaju lokalni mediji.

Michiko je 6. listopada pala u svojoj rezidenciji u Tokiju, a sljedeći dan je primljena u bolnicu nakon što su joj liječnici dijagnosticirali prijelom desne bedrene kosti.

Dužnosnici agencije zadužene za japansku carsku kuću nisu bili dostupni za komentar, no dužnosnik agencije prethodno je za AFP rekao da je operacija bila uspješna.

Tijekom svoje vladavine, bivši car Akihito i supruga Michiko, koja će 20. listopada proslaviti 90. rođendan, pomogli su modernizaciji tradicionalne japanske monarhije zbližavanjem sa svojim podanicima, što je par učinilo vrlo popularnim.

Vijesti Japan: Car Akihito slavio 50 godina braka s Michiko

Rođena 1934. u Tokiju, Michiko je bila prva pučanka koja se udala za carskog nasljednika u Japanu. Par se upoznao na teniskom turniru i vjenčao 1959. godine na svečanosti koja je bila iznimno popraćena u javnosti.

JURI KAO METAK FOTO Japanski Shinkansen slavi 60. rođendan. Superbrzi vlak ne kasni, nije imao nijednu žrtvu

Naruhita je rodila 1960. Njezin drugi sin, princ Akishino, rođen je 1965. U 2019. Akihito je također postao prvi japanski monarh koji je abdicirao u dva stoljeća, u dobi od 85 godina.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare