To je to što me zanima!

VIDEO Oluja jučer pogodila jug Hrvatske. Auti plivali, vjetar je trgao stabla. I danas alarm!

Nakon kaosa koji je vrijeme u ponedjeljak izazvalo u Dalmaciji, meteorolozi u utorak upozoravaju na olujnu buru. Moguća je negdje i kiša, a temperature će ići do najviše 28 stupnjeva Celzija
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je dijelove Dalmacije zahvatilo jako nevrijeme. Na Korčuli je u popodnevnim satima puhao iznimno jak vjetar, padala je snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar je iščupao veliko stablo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su u ponedjeljak imali 40-tak intervencija ispumpavanju vode iz objekata na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića.

Kako navode iz Hrvatske vatrogasne zajednice, velika količina kiše pala je na području Dubrovačko-neretvanske županije, gdje je zabilježen velik broj intervencija ispumpavanja objekata, te nekoliko uklanjanja stabala s prometnica. Zbog velike količine kiše promet je bio u blokadi, a problem su izazivali i šahtovi koje je izbacila velika količina vode.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na području doline Neretve vatrogasci su intervenirali 25 puta, po nekoliko intervencija je zabilježeno na području Orebića, Pelješca, Korčule i Dubrovačkog primorja. 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, jaka kiša je pala na području Makarske. Vatrogasci su zabilježili 4 intervencije ispumpavanja - 1 na obiteljskoj kući (poplavljeno dvorište), 2 iz podruma zgrada te ispumpavanja okna lifta u hotelu.

U utorak opasnost od olujne bure

U utorak će prema prognozi DHMZ-a biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Uz više oblaka još ujutro na istoku i jugu lokalno kiša, a poslijepodne je rijetko moguć poneki pljusak. Ujutro u središnjim i gorskim krajevima ponegdje magla. Vjetar većinom slab sjeverni, na istoku umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, od sredine dana prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 °C.

DHMZ je za utorak izdao žuto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju zbog jakog vjetra, a za Velebitski kanal narančasto. 

U srijedu će biti pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle. Krajem dana i u noći na četvrtak na sjevernom Jadranu postupno naoblačenje uz porast vjerojatnosti za kišu.

PREKO 40 INTERVENCIJA Za Dubrovnik su upalili najviši alarm. Vatrogasci su imali hrpu posla: 'Past će još obilne kiše!'

Vjetar slab, na istoku zemlje i umjeren sjeverozapadni, na sjeveru južni. Na Jadranu umjerena, još u noći i ujutro ponegdje i jaka bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu će poslijepodne postupno jačati jugo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 10 do 15, na Jadranu od 17 do 21 °C. Najviša dnevna između 23 i 28 °C.

OVDJE pogledajte prognozu po gradovima.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Corona u jeku 👹 10.09.2024.

    Stiže karma za pljačku ljudi u sezoni...😏

  • Tobi Tobi _____ 10.09.2024.

    A kaj ove o minicima nisu prognozu od molekule pratile ? Ili je opet krivo prognozirao ? nisam u toku

  • Nabocana do bola 10.09.2024.

    umene u njemackoj kielu sve dobro temp 12 stupnjeva oblacno milina

Komentiraj...
Vidi sve komentare