To je to što me zanima!

'Dva vatrogasca je eksplozija odbacila. Bilo je više eksplozija tijekom požara, vatra se širila'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Požar je gasilo 40-ak vatrogasaca JVP Osijek i više DVD-a s područja Osijeka s 13 vozila. Ukupno gotovo 80 vatrogasaca i 22 vozila!
Vidi originalni članak

Veliki požar izbio je u nedjelju u Osijeku. Gorjela su skladišta na južnoj obilaznici, požar je izbio oko tri ujutro, lokaliziran je otprilike pet sati poslije. Gasilo ga je 40-ak vatrogasaca JVP Osijek i više DVD-a s područja Osijeka s 13 vozila. Ukupno gotovo 80 vatrogasaca i 22 vozila!

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nitko nije stradao u ovom požaru, šteta je velika, skladišta su gotovo u potpunosti izgorjela. Požar je sad pod kontrolom. Vodila se velika borba da se požar ne proširi na benzinsku postaju. Nije bilo veće ugroze za stanovnike Osijeka i susjednog područja. Požar se zbog vjetra brzo širio, nitko nije stradao, tijekom požara su se dogodile brojne eksplozije. Nitko od vatrogasaca nije bio u blizini za vrijeme eksplozija. Prerano je govoriti o tome što je uzrok požara. To je nešto što nas čeka u narednim danima, policija će obaviti očevid - kazao je Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dojavu o požaru skladišta u južnom predgrađu dobili smo nešto poslije 3 sata, a u trenutku dolaska na požarište vjetar je puhao brzinom od osam metara u sekundi i brzo se širio kroz unutrašnjost objekta, kazao je zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković.

BUKTINJA FOTO Vatrena apokalipsa: Ovo su izgorena skladišta u Osijeku!

Na intervenciji su sudjelovala 22 vozila i 78 vatrogasaca s osječkog područja. Velika se borba vodila za sprječavanje širenja požara na obližnju benzinsku crpku. Također, još ne znamo točno koji su sve materijali bili uskladišteni ali u jednom dijelu bili su guma i neka maziva, na što smo bacili pjenu, pa je i to lokalizirano, pojasnio je.

Najavio je kako će potpuno gašenje požara vjerojatno još dugo potrajati, a s obzirom na to da postoji opasnost urušavanja krovne konstrukcije objekta koja je uslijed požara znatno oštećena, mora se paziti na sigurnost vatrogasaca, od kojih do sada nitko nije ozlijeđen.

Tijekom gašenja dogodila se jedna eksplozija, koja je odbacila dvojicu vatrogasaca, ali oni su nastavili gasiti požar, tako da nije bilo ozljeđivanja, izvijestio je Ivković.

Zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je kako će očevid početi kada se za to steknu svi uvjeti, ali je teško očekivati da će to biti danas.

UŽAS U SLAVONIJI VIDEO 24sata na mjestu požara u Osijeku: 'Sva skladišta su izgorjela, šteta je jako velika'

Očevidom ćemo utvrditi gdje je točno počeo požar, kazao je Premec dodavši kako će se uskoro otvoriti promet na južnoj osječkoj obilaznici jer se u međuvremenu smanjila opasnost od izdimljavanja.

Pema neslužbenim informacijama požar se dogodio na prostoru gdje se nalaze skladišta nekoliko tvrtki, među kojima "Lagermax" i "GLS".

Ovdje pratite sve oko požara iz minute u minutu

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Cipelcug 15.09.2024.

    Kojeg su samozapaljivog jarca uskladištili?

  • međo 15.09.2024.

    Ondak nek netko kaze da vatrogasci rade samo sezone na moru,ljudi iz dana u dan riskiraju svoje zivote.Svaka im cast!

  • mirocmrljic 15.09.2024.

    Cini mi se da osijek ima ozbiljnog piromana

Komentiraj...
Vidi sve komentare