To je to što me zanima!

Bilas nakon hakerskog napada: 'Ostvareno je 70 posto dnevnog prometa u Zračnoj luci Split'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pomoćnik direktora splitske Zračne luke Pero Bilas izvijestio je utorak navečer da je danas ostvareno 70 posto prometa zrakoplova te da stručnjaci i dalje rade na uspostavi informatičke podrške nakon hakerskog napad kojem je bila izvrgnuta ta zračna luka
Vidi originalni članak

"Danas do 19 sati  ostvareno je 70 posto dnevnog prometa  i to 57 slijetanja i 54 polijetanja," istaknuo je Bilas. Po njegovim riječima, do kraja dana očekuje se da će s planirani red letenja u cijelosti realizirati bez poteškoća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"IT specijalisti rade na  ponovnoj uspostavi informatičke podrške ključnim procesima  u Zračnoj luci," kazao je on.

Informatički sustav u splitskoj zračnoj luci u ponedjeljak navečer bio je izvrgnut hakerskom napadu zbog čega su bili otkazni svi letovi iz te luke i slijetanje u nju.

POMOĆNIK DIREKTORA: 'Promet u Zračnoj luci Split je otežan, prijava za let radi se ručno, moguća su kašnjenja'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je ranije u utorak da je hakerski napad na Zračnu luku Split slučaj klasičnog ransomwarea gdje se traži otkupnina za otključavanje podataka, a dodao je i kako su službe identificirale međunarodnu skupinu s euroazijskog područja.

"Od sinoć sve naše službe surađuju i unutar Hrvatske, ali i s Europolom, FBI-em i drugim partnerskim službama u svijetu. Važno je reći da se radi o kibernetičkom napadu, a ne o terorističkom napadu, ovo je klasičan ransomware", rekao je Božinović novinarima u Splitu.

U splitskoj Zračnoj luci sv. Jeronim koja je u ponedjeljak doživjela hakerski napad, zbog čega su zrakoplovi preusmjereni u druge zračne luke, potvrđeno je da se radi o hakerskoj grupi Akira i da još zbrajaju kolika će biti šteta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare