To je to što me zanima!

Bijela kuća potvrdila: Biden u četvrtak putuje u Njemačku

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak će otputovati u posjet Njemačkoj, nakon što je prošli tjedan posjet toj zemlji odgođen zbog uragana koji je pogodio SAD, objavila je u srijedu Bijela kuća
Vidi originalni članak

Biden je prošli tjedan trebao sudjelovati na sastanku tzv. kontaktne grupe za Ukrajinu u američkoj vojnoj bazi Ramstein u Njemačkoj. Također se trebao sastati s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i britanskim premijerom Keirom Starmerom u subotu u Berlinu uoči samita o Ukrajini u Ramsteinu. Želja i njemačke i američke strane bila je da se prvi bilateralni posjet Bidena Njemačkoj održi prije predsjedničkih izbora u SAD-u 5. studenog.

Biden je tijekom predsjedničkog mandata samo jednom službeno boravio u Njemačkoj i to u sklopu samita G7 2022.

Bijela kuća u srijedu je također kazala da će Biden ubrzo razgovarati s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskijem te najaviti novi paket sigurnosne pomoći.

Iako Biden putuje u Njemačku u četvrtak neće se sastati sa Zelenskijem dok je u Europi, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre na redovnom brifingu za medije.

ESKALACIJA SUKOBA Očekuje se telefonski razgovor Bidena i Netanyahua o Iranu

Zelenskij će u četvrtak biti na samitu EU-a gdje će europskim čelnicima predstaviti svoj plan pobjede za okončanje rata.

Ukrajinski je predsjednik ranije u srijedu rekao da bi rat s Rusijom mogao završiti najkasnije iduće godine ako se odmah počne provoditi njegov "plan pobjede",  što uključuje bezuvjetnu pozivnicu za članstvo u NATO-u i konkretnu podršku u naoružanju te dozvolu za korištenjem zapadnih dalekometnih projektila s kojima bi se gađalo u dubinu ruskog teritorija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare