To je to što me zanima!

Biden 'zabrinut' zbog curenja povjerljivih dokumenata o izraelskom napadu na Iran

Američki istražitelji pokušavaju saznati kako su izrazito povjerljivi obavještajni dokumenti procurili online. Radi se o navodnoj američkoj procjeni izraelskih planova da napadne Iran
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden "duboko je zabrinut" zbog objave američkih obavještajnih informacija o izraelskom planu odmazde protiv Irana.

U subotu, američki mediji izvijestili su da američka vlada istražuje potencijalno curenje obavještajnih podataka. Američki istražitelji pokušavaju saznati kako su izrazito povjerljivi obavještajni dokumenti procurili online. Dokumenti, koji su se pojavili u petak na Telegramu, aplikaciji za razmjenu poruka, sadrže navodnu američku procjenu izraelskih planova da napadne Iran.

AMERIČKA VOJNA POMOĆ Novi proturaketni sustav stigao u Izrael: To je THAAD i jedno je od najmoćnijih oružja na svijetu

I dalje nije moguće reći radi li se o podacima koji su procurili ili koji su hakirani. Trenutno nema naznaka da će doći do daljnjeg dijeljenja dokumenata ovog tipa, pišu mediji. Predsjednik je i "dalje duboko zabrinut zbog bilo kakvog curenja povjerljivih informacija u javnu domenu, smatra da se to nije trebalo dogoditi i da je neprihvatljivo kad se dogodi", kazao je Kirby.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Tri put hura za Trumpa 22.10.2024.

    Mo'š mislit' cirkusa, dokumenti samo tako procurili, a Biden zabrinut!

  • Hrvatska na strani pravde 22.10.2024.

    Namjerno pušteno u javnost da se zaplaši Iran. Inače bi sve zanijekali po protokolu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare