To je to što me zanima!

Biden oštro kritizirao Vrhovni sud zbog Trumpa: 'U Americi nema kraljeva. Ovo to mijenja'

Vrhovni je sud procijenio kako Trump ne može biti procesuiran za bilo koje radnje koje je poduzeo, a koje su bile u skladu s njegovim ustavnim ovlastima kao predsjednika, ali može za svoje privatne poteze.
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden kritizirao je odluku Vrhovnog suda koji je u ponedjeljak presudio kako bivši predsjednik Donald Trump može uživati imunitet od kaznenog progona za pojedine radnje koje je poduzeo tijekom mandata s ciljem poništavanja rezultata predsjedničkih izbora 2020.

Vrhovni je sud procijenio kako Trump ne može biti procesuiran za bilo koje radnje koje je poduzeo, a koje su bile u skladu s njegovim ustavnim ovlastima kao predsjednika, ali može za svoje privatne poteze.

'APSOLUTNO NE' Oglasili se demokrati nakon kritika o lošem nastupu Joea Bidena: 'Ne tražimo zamjenu'

"Ova je nacija utemeljena na principima kako u Americi nema kraljeva. Ova odluka to iz temelja mijenja", oštar je bio Biden u svojoj ocjeni.

Biden (81) se kandidirao za novi četverogodišnji predsjednički mandat na izborima koji će se održati u studenome, a protukandidat će mu kao i četiri godine ranije biti Trump. I u svojoj dosadašnjoj kampanji Biden je oštro napadao Trumpa zbog njegove uloge u neredima 6. siječnja 2021. kada je veliki broj Trumpovih pristaša upao u zgradu Kongresa vjerujući u Trumpove netočne tvrdnje kako je upravo on pobjednik izbora 2020.

KATASTROFALNA DEBATA New York Times poziva Bidena da se povuče iz utrke za Bijelu kuću: Pretvorio se u svoju sjenu

Ovo je prvi Bidenov javni istup nakon prošlotjedne televizijske debate u kojoj je po svim ocjenama ostavio slabiji dojam od Trumpa pa su čak iz iz njegove Demokratske stranke stigli zahtjevi da odustane od kandidature i mjesto prepusti nekom mlađem.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Miške 02.07.2024.

    To su mu drugi napisali,a on samo mumlja kao majmun,

  • 02.07.2024.

    Ovaj oštro reagira kao i Grlić Radman.... Ajde Trump samo jako.... 

  • Čistokrvni gmo free 02.07.2024.

    Po tome bi Obama i Kilery trebali odgovarati kada su žarili i palili po bliskom istoku (ako su krščani) za sve mrtve i ono Obamino vjenčanje 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare