To je to što me zanima!

Biden: NATO je ujedinjeniji i jači nego ikad u povijesti, a Putin je mislio da će se NATO raspasti...

Biden, kojemu je NATO bez podjela jedan od glavnih vanjskopolitičkih prioriteta, poručio je da je Putin jako podcijenio odlučnost vojnog saveza.
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden optužio je u srijedu ruskog predsjednika Vladimira Putina da ima "očajničku žudnju za zemljom i moći" te je obećao da NATO savez predvođen SAD-om neće posustati u podršci Ukrajini protiv ruske agresije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Govoreći u Litvi na kraju dvodnevnog sastanka čelnika NATO-a u Vilniusu, Biden je pohvalio narod te zemlje koja je bila pod sovjetskom okupacijom, pozdravio pridruživanje Finske savezu, kao i skori prijem njezine susjede Švedske.

ŠESTI MRTVI GENERAL OD STARTA RATA Rusi: 'U Ukrajini je poginuo naš visokopozicionirani general. Imao je nevjerojatan autoritet'

Biden, kojemu je NATO bez podjela jedan od glavnih vanjskopolitičkih prioriteta, poručio je da je Putin jako podcijenio odlučnost vojnog saveza.

"NATO je jači, energičniji i da, ujedinjeniji nego ikad u svojoj povijesti. Doista, vitalniji je za našu zajedničku budućnost. Nije se to dogodilo slučajno, nije bilo neizbježno", rekao je Biden tisućama ljudi na Sveučilištu Vilnius.

DOK NE UĐU U NATO... Države G7 predstavile okvir za dugoročnu sigurnost Ukrajine; Rusi: To je potencijalno opasno!

Mnogi od okupljenih imali su zastave Litve i SAD-a.

"Kada su Putin i njegova očajnička žudnja za zemljom i moći pokrenuli svoj brutalni rat protiv Ukrajine, kladio se da će se NATO raspasti. Mislio je da će se NATO raspasti. Mislio je da će se naše jedinstvo razbiti na prvom testu, mislio je da će demokratski vođe biti slabi, ali bio je u krivu", dodao je.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI I RUSIJI IZ MINUTE U MINUTU

SAMIT U VILNIUSU Milanović: 'Poziv Ukrajini u NATO značio bi rat s Rusijom. Sa Zelenskim nisam razgovarao...'

Idi na 24sata

Komentari 22

  • realista 7 17.07.2023.

    eu je mali psić od amerike

  • ww2 17.07.2023.

    Sjetimo se iraq,libija,sirija,jemen 400.000 umrlih od gladi,idemo dalje

  • dskalija 17.07.2023.

    Ovaj nema pojma gdje se nalazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare