To je to što me zanima!

Biden bi se trebao sastati s Netanyahuom u četvrtak

Očekuje se da će se američki predsjednik Joe Biden sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u četvrtak u Bijeloj kući, rekao je američki dužnosnik u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Biden je prošle srijede obolio od covida, ali se u utorak vraća u Washington iz svoje kuće na plaži u Delawareu. Netanyahu se obraća na zajedničkoj sjednici Kongresa SAD-a u srijedu. Očekuje se da će Biden i Netanyahu razgovarati o načinima postizanja sporazuma o prekidu vatre između Izraela i militanata Hamasa u Gazi, kao i o Iranu i drugim temama.

Bit će to Bidenov prvi sastanak sa stranim čelnikom otkako je odlučio da se neće kandidirati za ponovni izbor i podržao potpredsjednicu Kamalu Harris kao demokratsku predsjedničku kandidatkinju.

POVIJESNA ODLUKA Bidena su 'dotukli' rezultati anketa: U 13.45 sati je okupio najuži tim, nastao je tajac...

Harris bi se trebala sastati s Netanyahuom ovaj tjedan odvojeno od Bidena.

Suradnica Kamale Harris je rekla da će potpredsjednica naglasiti Netanyahuu da je vrijeme da se sukob u Gazi završi na način gdje je "Izrael siguran, svi taoci oslobođeni, patnja palestinskih civila u Gazi prestaje, a palestinski narod može uživati ​​u svojim pravima dostojanstvu, slobodi i samoodređenju."

Idi na 24sata

Komentari 26

  • početno bjelo 23.07.2024.

    Volio bih znati koji polupismeni polumajmun briše normalne komentare.

  • početno bjelo 23.07.2024.

    UNICEF je objavio da je u Gazi ubijeno 33450 djece. ujedno napomenuvši da članak 2. iz 1948 Genocide Convention, zabranjuje takve masakre. ...........................Zašto Međunarodni sud šuti.

  • početno bjelo 23.07.2024.

    zasto cenzura ???............Ko podrzava Izrael u ovom genocidnom zlocinackom ratu, ................molim samo da odete na Twitter (X) i pogledate sta su danas uradili, pogledajte zrtve raskomadana tijela djece i zena, novorodjence izvadjeno iz mrtve majke, nazalost i ono je umrlo. Ovo samo bolesni ljudi mogu podrzavati i navijati za ubijanje ljudi. Izraelci su bombardirali izbjeglicki kamp sa americkim bombama od kojih svaka tezi tonu, prizori kratera od udara su stravicni slike i videa koja su svima dostupna nego se broj poginulih civila u ovom teroristickom napadu broji u stotinama. Ljekari iz Indonezije koji rade u palestinskim bolnicama izvjestavaju da ovakve rane nisu vidjeli u svojoj dosadasnjoj karijeri vecina zrtava koje su dovezene su osakacene...

Komentiraj...
Vidi sve komentare