To je to što me zanima!

Kako do 290.000 eura? Vlada prodaje zgradu u Budimpešti

Zgrada se ne koristi, prazna je i propada, a troškovi održavanja su visoki. Prodajom ove zgrade eliminirali bi nepotrebne troškove i vratili novce u proračun, kaže Pusić
Vidi originalni članak

Članovi Vlade nakon godišnjeg odmora odrađuju prvu sjednicu. Na dnevnom redu nije se našao ni jedan zakonski prijedlog. No zato se na dnevnom redu našao prijedlog koji bi trebao donijeti nešto novca u državnu blagajnu. 

Vlada je dala suglasnost da se krene u postupak prodaje zgrade u kojoj je nekad bilo Veleposlanstvo Hrvatske u Budimpešti. Naše veleposlanstvo već 13 godina koristi drugu zgradu. Nekretnina u Nogradi 28b u Budimpešti prvi put pokušala se prodati još 2000. godine, a posljednji put postupak javnog nadmetanja proveden je u rujnu 2011., ali na natječaj nije pristigla niti jedna ponuda zbog previsoke početne cijene zgrade, podsjetila je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. 

- Zgrada se ne koristi, prazna je i propada, a troškovi održavanja koje plaća Hrvatska su visoki. Prodajom ove zgrade eliminirali bi nepotrebne troškove i vratili novce u proračun koji ovako u toj nekretnini propadaju - kazala je Pusić.

Zgrada u Budimpešti u kojoj je nekada bilo naše veleposlanstvo prodaje se po početnoj cijeni od 290.000 eura.

Vlada 'oprostila' NK Zadru dug od 20 milijuna kuna

Vlada je odlučila na Grad Zadar  prenijeti potraživanja prema Nogometnom klubu Zadar, koja su nešto viša od 20 milijuna kuna. Grad će ta potraživanja na ime poreza i davanja zamijeniti za vlasnički udio u klubu. Krenut će se i u privatizaciju kluba, a bude li Grad Zadar svoje udjele otuđivao obvezan je u proračun vratiti 30 posto prihoda. 

Slično je i sa Šibenikom

Vlada se bavila i Nogometnim klubom Šibenik, od kojeg država potražuje ukupno 54,3 milijuna kuna. Odluku o prijenosu potraživanja u iznosu od 49 milijuna kuna na Grad Šibenik Vlada je donijela u rujnu prošle godine, no tada im nije preneseno dodatnih 4,7 milijuna kuna koji su bili pod ovrhom. 

- Kako smo dio ovrha proveli nad potraživanjima Nogometnog kluba Šibenik, a nismo do kraja proveli postupak provedbe ovrhe, jer je dio sredstava bio u NK Hajduk, onda je neprekidno inzistirano od strane i Grada Šibenika i nogometnog kluba da se odustane od ovrhe i da se novac koji je u Hajduku ipak unese u postupak preoblikovanja. Nakon konzultacija Vlada odustaje od tih sredstava koje smo kroz ovrhu bili privremeno smatrali da smo naplatili - kazao je Linić. 

Tako će Šibenik navedeno dugovanje također pretvoriti u vlasnički udio u nogometnom klubu. 

Vlada zadovoljna Uredom za sprječavanje pranja novca

Vlada je dala zeleno svjetlo izvješću o radu Ureda za sprječavanje pranja novca u prošloj godini. Ured je lani 132 predmeta proslijedio drugim državnim institucijama, a kod šest slučaja, kazao je Linić, izdani su nalozi za pljenidbu imovine. U fokusu rada Ureda, ubuduće će biti poslovanje s off-shore zonama. U tome će im posao olakšati sklapanje sporazuma o razmjeni podataka s poreznim oazama. S Angvilom će se sklopiti konvencija o automatskoj razmjeni informacija o dohotku od štednje u obliku isplata kamata. S britanskim otokom Guernseyjem u La Mancheu sklopit će se Sporazum o oporezivanju dohotka od štednje.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • pokojni predsjednik 22.08.2013.

    a kaj je sa molom.pa oni buju kupiliprek fiolića čobankovića i sanadera.

  • ZujoZurić 22.08.2013.

    prodali bi i rođenu mater za šaku eura grozna je ova politika!!!

  • nikluk20 22.08.2013.

    koliko vam je u đepu završilo? tko je kupac? da li ste platili porez na promet nekretninama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare