To je to što me zanima!

Berlin: Uhitili Libijca povezanog s ISIL-om, planirao je napad na izraelsko veleposlanstvo

Libijac će trebao biti doveden pred istražnog suca u Saveznom vrhovnom sudu u Karlsruheu u nedjelju, Savezni vrhovni sud u Karlsruheu je najviši sud u Njemačkoj
Vidi originalni članak

U subotu 19.10.2024. navečer je Njemačka policija privela čovjeka pod nazivom Omar A. u njegovom domu u Bernauu nedaleko od Berlina piše Euronews.

Libijac Omar A. koji je povezan sa zloglasnom Islamskom državom je pripremao napad na izraelsko veleposlanstvo u Berlinu.

U priopćenju Ureda saveznog tužitelja stoji kako je Omar A. planirao napad vatrenim oružjem i bio u kontaktu s pripadnikom Islamske države. Sigurnosne snage su također pretražile dom još jednog čovjeka kojeg se smatra svjedokom, a ne počiniteljem.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova, Nancy Faeser je rekla kako su njemačke sigurnosne snage u zadnji tren detektirale plan za napad.

 - Ova akcija policije pokazuje kako je zaštita židovskih i izraelskih institucija u našoj zemlji od najveće važnosti za nas- rekla je
ministrica Faeser.

Njemačka je dojavu o planiranom napadu dobila od stranih obavještajnih službi.

ODLUKA Gradonačelnik u Bavarskoj ne želi primiti u grad izbjeglice iz Ukrajine: 'Pa nisam idiot...'

Libijac će biti doveden pred istražnog suca u Saveznom vrhovnom sudu u Karlsruheu u nedjelju. Savezni vrhovni sud u Karlsruheu je najviši sud u Njemačkoj.

Izraelski veleposlanik u Njemačkoj, Ron Prosor se zahvalio njemačkim sigurnosnim službama.
 -Muslimanski antisemitizam nije ograničen samo na govor mržnje, već potiče svjetski terorizam- izjavio je Prosor za DW.

U Njemačkoj Savezno tužiteljstvo provodi istrage o djelima povezanim s islamističkim terorizmom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Hrvatska na strani pravde 20.10.2024.

    Izgleda da tom teroristu nitko nije objasnio da na taj način ne može promijeniti genocidni cionistički režim koji traje desetljećima. Pad dolara, jačanje BRICS-a, drastičnog pada ekonomske moći zapada, uz nadolazeće pandemije koje uzrokuju velike farmaceutske industrije da bi se bogatili, baciće super bogate cioniste na koljena. Samim tim i propast cionističko apartheidske politike koja se zove "obećana zemlja".

  • Čistokrvni gmo free 20.10.2024.

    Pošto je nato navodno ratovao protiv Sirije koj K. ovaj terorist radi u Eu? 😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare