Puljanin koji ima tvornicu Choco art na festivalu Moja poduzetna Hrvatska u Labinu predstavit će kolekciju čokolade koja je zaštićena i rijetko gdje se može kupiti.
Radi je od selekcioniranoga kakaa koji je među najplemenitijima, a naručuje ga iz Perua i Madagaskara. Vili Radonić (32), koji je gastronomski tehničar, u bazu koju dobije od takvoga kakaa dodaje maslinovo ulje, med, orahe, lavandu, ružmarin, limun, propolis, matičnu mliječ, kadulju, istarsku smreku, industrijsku konoplju, pistaciju, tartufe i dehidrirano voće. Osmislio je i vlastite recepte za čokolade, koje su, kaže, među najkvalitetnijima na svijetu.
- Tajnu ne želim otkriti. Spajanje okusa je najveća filozofija i tu treba puno razmišljanja i znanja. Zato sve radim sam jer sumnjam da ima onih koji bi to radili s istom strašću kao ja - rekao je Vili koji osim klasičnih čokolada, pravi i čokoladne maske.
Slavica Grgić (63) iz Zagreba proizvodi suvenire od lavande. Motive na pamučnim vrećicama hekla i potom ih puni mirisnim cvjetovima lavande, koju uzgaja.
- Ljudi cijene ručni rad i kupuju moje suvenire za sve prigode - rekla je Slavica.