To je to što me zanima!

Banožić poručio Ukrajincima: 'Nadamo se da će helikopteri uskoro biti prebačeni kod vas'

Ministar Banožić se u srijedu u Odesi sastao s ukrajinskim ministrom obrane Oleksijem Reznikovim te je potvrdio vojnu pomoć Ukrajini
Vidi originalni članak

Hrvatska Vlada daje Ukrajini financijsku, tehničku i političku potporu. Jedna od točaka takve političke potpore je odluka koja je trenutno u razmatranju naše Vlade, a to je odluka o donaciji helikoptera Mi-8. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti uspjeti realizirati njihov transfer, poručio je ministar obrane Mario Banožić,  koji je u srijedu posjetio Ukrajinu, na konferenciji za novinare u Odesi.

Sastao se s ukrajinskim ministrom obrane Oleksijem Reznikovim kojemu je Banožić potvrdio vojnu pomoć u vidu predaje helikoptera Mi-8 naglasivši da bi do transfera helikoptera trebalo doći uskoro. 

ODLETIO NA SASTANAK Banožić u iznenadnom posjetu Ukrajini: Primit će ga Reznikov

U ukrajinskim su se medijima pojavile informacije da se Hrvatska sprema Ukrajini predati 12 helikoptera Mi-8 MTV 1 i 2 helikoptera Mi-8 T, koje su Oružane snage već otpisale i nalaze se na održavanju prije polaska.

Ministri su razgovarali i o mogućem humanitarnom razminiranju područja. 

- Hrvatska ima fantastično iskustvo razminiranja. Ovo je država koja se humanitarnim razminiranjem bavi više od 25 godina i to nastavlja raditi jer je to nasljeđe rata. Oni imaju vrlo moćan nacionalni centar za razminiranje, pa smo razgovarali o mogućnosti obuke naših instruktora za humanitarno razminiranje našeg kopna i naših voda - naglasio je Reznikov.

SLUŽBENI POSJET Banožić poručuje iz Odese: 'Moramo biti svjesni da rat koji se vodi u Ukrajini nije daleko'

Banožić je obećao da će Hrvatska nastavit pomagati vojno i politički zbog iskustva iz Domovinskog rata. Također, Banožić je naglasio da će Hrvatska podupirati rad  Međunarodnog kaznenog suda, koji je prije nekoliko dana dao nalog za uhićenje Vladimira Putina zbog zločina prisilnog odvođenja ukrajinske djece u Rusiju.

- Naše iskustvo, naš rat koji se vodio 90-ih je razlog što znamo što se događa u vašoj zemlji i znamo da ste u pravu - objasnio je Banožić. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • vilim1234 31.03.2023.

    teziste staviti na financijsku pomoc ,jednostavnije je i lakse prebacivati i  ako dobro napravis ,otkriti.nemojte napraviti S Skugorovu gresku,ne stavljati sve u istu kosaru

  • vilim1234 30.03.2023.

    Pa kad je vec tamo,mogao bi i kojeg Rusa pokloniti AP kao trofej,ipak je poznat kao odličan lovac,moze Gadafi i iz doniranih helikoptera,kupiti ce HR druge ,ima se ,moze se.

  • neštibudale 30.03.2023.

    Mi bi prebacili i Baneta, velikog vojnog stručnjaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare