To je to što me zanima!

Autocesta u Austriji pod vodom! Helikopter Black Hawk spašava ljude, poginuo jedan vatrogasac

U Austriji su na jugu zemlje zadnjih dana zabilježeni vjetrovi do 146 kilometara na sat, a na sjeveru oborine do 170 litara vode po kvadratnom metru...
Vidi originalni članak

Autocesta A1 je poplavljena između St. Pöltena i Beča. Zatvorena je! Voda je tu visoka  metar, objavila je Facebook stranica WetterOnline uz nevjerojatne fotografije poplavljenih prometnica u Austriji...

Na pojedinim mjestima na autocesti voda prelazi i visinu od jednog metra. Vidi se kako su neka vozila gotovo pa u potpunosti pod vodom...

Jedan vatrogasac je poginuo na dužnosti tijekom poplava, objavio je Kleine Zeitung.

Helikopter Black Hawk S-70 austrijske vojske je u akciji u blizini Markesdorfa. Spašava živote dvoje ljudi, objavio je glasnogovornik austrijskog ministarstva obrane Michael Bauer.

Austrijski mediji pišu kako je helikopter spasio policajca i vatrogasca...

Podsjećamo, u Austriji su na jugu zemlje zadnjih dana zabilježeni vjetrovi do 146 kilometara na sat, a na sjeveru oborine do 170 litara vode po kvadratnom metru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POPLAVE, SNIJEG, BUJICE... U Austriji čovjek nestao u lavini, velike poplave u Rumunjskoj: 'Katastrofa iznimnih razmjera...'

U Beču vatrogasci su intervenirali oko 150 puta u posljednja 24 sata kako bi očistili odvode začepljene smećem ili ispumpali vodu koja je prodrla u podrume, javljaju lokalni mediji. Šumoviti dio parka Schönbrunn, najposjećenijeg mjesta u Austriji, zatvoren je iz sigurnosnih razloga, rekli su hitne službe agenciji APA. Groblja će ostati zatvorena u nedjelju.

Prema kancelaru Karlu Nehammeru "vrhunac još nije dosegnut“, a dio sjeveroistoka zemlje klasificiran je kao zona prirodne katastrofe.

NEVRIJEME U EUROPI VIDEO Katastrofalna situacija u Rumunjskoj: Najmanje četvero poginulih u velikim poplavama

Tirol je mjestimice prekriven slojem snijega i do jednog metra, što je iznimna situacija sredinom rujna, a prošli su tjedan zabilježene temperature iznad 30 stupnjeva.
 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Prekobicnjak 16.09.2024.

    Umjesto da je Black Hawk na ratištu u Ukrajini on gubi vrijeme na spašavanje domaće sirotinje?

  • liliZG2.0 15.09.2024.

    tirol pod snijegom u rujnu drama. ..... to je normala, mlađarija nema pojma kako je to imati 4 godišnja doba, ... nekada je u rujnu ovdje padala kiša , za sisvete je ponekad znao pasti prvi snijeg, da tako je nekada bilo sa 4 godišnja doba, snijega po tri mjeseca barem . sada se svemu čudimo.

  • JamesHype 15.09.2024.

    "Malo kise palo pa rade dramu oko toga", gdje su sad ti sto to pisu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare