To je to što me zanima!

Autobus se u Peruu strmoglavio niz liticu od oko 200 metara, najmanje 25 putnika poginulo

Autobusne nesreće sa smrtnim ishodom česte su u Peruu, gdje mnogi autobusi voze nesigurnim planinskim cestama ili ih voze neadekvatno obučeni vozači
Vidi originalni članak

Najmanje 25 putnika autobusa je poginulo, a 17 ih je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak u Peruu tijekom putovanja kroz planinsko područje, izvijestio je regionalni zdravstveni odjel Ayacucha.

"Autobus je u zoru skliznuo s autoceste u andskoj regiji Ayacucho u Peruu, prevrnuo se i strmoglavio niz strminu od oko 200 metara", izjavio je je za državnu novinsku agenciju Andina šef odjela za zaštitu autocesta Jhonny Rolando Valderrama.

POTVRDIO MORH U nesreći na A1 sudjelovalo vojno vozilo: Dva pripadnika ratnog zrakoplovstva ozlijeđena

Dodao je da se nesreća dogodila na autocesti Los Libertadores u Ayacuchu u južno-centralnim Andama. Prema prvim informacijama, u autobusu su bila 42 putnika.

Peruanski nadzornik kopnenog prijevoza SUTRAN rekao je da autobus pripada lokalnoj tvrtki Turismo Molina Union SAC i da je pokrenula istragu, a predstavnici tvrtke nisu odgovorili na zahtjev Reutersa za komentar.

ZATVORILI CESTU Tragedija kod Imotskog: Auto i motor frontalno se sudarili, motociklist poginuo na mjestu

Autobusne nesreće sa smrtnim ishodom česte su u Peruu, gdje mnogi autobusi voze nesigurnim planinskim cestama ili ih voze neadekvatno obučeni vozači.

Najmanje 25 ljudi poginulo je i u travnju, kada je autobus upao u rijeku u sjevernoj peruanskoj regiji Cajamarca, dok su prošlog rujna najmanje 24 osobe poginule u sličnoj nesreći u regiji Anco.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare