To je to što me zanima!

Atentator Milovanović je Dodika trebao ubiti zoljom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Željko Milovanović atentator je visokog kalibra. Spreman je ubijati i štićene osobe. U bijegu je zbog Ive Pukanića. Neće se predati bez borbe
Vidi originalni članak

U svibnju 2006. godine grupa od pet kriminalaca iz Srbije došla je u Banju Luku kako bi ubili premijera Republike Srpske Milorada Dodika. Među njima, prema tadašnjim navodima tjednika Slobodna Bosna, bio je i Željko Milovanović. Ministar unutarnjih poslova Srbije Dragan Jocić obavijestio je Dodika da je grupa opasnih kriminalaca, prema nalogu Momčila Mandića, kojemu sude za ratne zločine, došla izvršiti atentat na njega. MUP Srbije za atentat je saznao nakon što su presreli razgovor između jednog od vođa Surčinskog klana Milana Narandžića Limuna i Željka Milovanovića. Plan je bio da grupa, u koju su još navodno bili uključeni i Jovan Sredanovića Joja, izvjesni Boža i još dvojica kriminalaca, iz zolje ispali projektil na Dodikovo vozilo. Početkom ožujka te godine Dodik je obaviješten da se na Jahorini nalazi grupa od 20-ak bivših pripadnika Crvenih beretki, čiji je član bio i Milovanović, i koji mogu predstavljati opasnost za njega. Surčinski klan, kojemu pripada i Milovanović, trenutačo najtraženiji bjegunac u regiji, do 2000. je bio pod okriljem Slobodana Miloševića. Prema nekim navodima, kasnije su prešli pod okrilje Vojislava Koštunice. Kod Surčinaca su navodno odsjedali i bossovi sicilijanske mafije, koji su bili pratioci droge i cigareta s juga prema sjeveru i zapadnoj Europi. U početku su krali aute, a poslije trgovali naftom, drogom i cigaretama.

HRVATSKA GA ABOLIRALA ZA ORUŽANU POBUNU
Optužnicu za ratni zločin Županijsko odvjetništvo u Osijeku protiv Milovanovića podiglo je još 1994. Terete ga za zločin protiv ratnih zarobljenika u Baranji. Optužili su ga i za oružanu pobunu. No za taj ga je zločin, uz mnoge druge, Hrvatska abolirala. U Belom Manastiru, gdje se rodio, znali su ga po nadimcima Gavro i Crveni letač. Nakon mirne reintegracije pobjegao je iz Hrvatske.

MILANOVIĆ U BOSNU POBJEGAO PREKO SAVE KOD ŽUPANJE?
Kriminalac koji ne preza ni pred čim, Željko Milovanović, godinama se bavi krijumčarenjem ljudi. Rute ilegalnih prelaska granice dobro su mu poznate. Sumnja se da je, uz logističku potporu, Hrvatsku napustio kraj Županje, gdje je čamcem preko Save došao do Orašja.
1. Nakon što je ostavio skuter-bombu u dvorištu Nacionala, otišao je u “siguran stan”. Netko ga je tijekom noći autocestom odvezao do Županje.
2. U Županji ga na Savi čeka čamac. I tu je morao imati pomagače koji su mu dojavljivali eventualno kretanje Mobilne granične policije uz granicu s BiH.
3. Čamcem dolazi do Orašja. Tu ga čeka ili samo automobil ili možda i vozač. Kreće prema Brčkom. Moguće je da tu mijenja auto i nastavlja put prema Doboju.

ISPITAT ĆE DNK NAĐEN NA MJESTU UBOJSTVA
Policija je na mjestu eksplozije Pukanićeva Lexusa navodno pronašla i DNK osobe za koju se sumnja da je aktivirala bombu. Sve pronađene dokaze proslijedili su na daljnju analizu. Nadzorne kamere u blizini Nacionalova dvorišta snimile su Željka Milovanovića (42) koji je dovezao skuter na koji je bio pričvršćen eksploziv. Navodno je skinuo motorističku kacigu ne znajući da ga snimaju kamere. Kod Elvisa Hadžića (35), koji je uhićen u BiH, pronađen je, prema nekim izvorima, eksploziv sličan onome koji je korišten u likvidaciji Ive Pukanića i Nike Franjića. On je navodno prošao obuku kod Milorada Ulemeka Legije.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • UblehaBa 03.11.2008.

    Gdje će zoljom. To bez habuice nema sreće.

  • sprinterica 03.11.2008.

    sve ovo oko ubojstva Pukanića meni se svodi samo na jedno: Igra Rock & Roll cela Jugoslavija.....

  • vizijaslobode1941 03.11.2008.

    istina da ga je trebao ubiti zoljom ali tek ako mu ne plati za ubojstvo pukija ,pošto je plaćeno sad će dodik i milovanović živiti dugo i sretno u štali koja se zove Republika Srbska

Komentiraj...
Vidi sve komentare