To je to što me zanima!

Anušić: Očekujem da se što prije utvrde razlozi ponovnog požara Drave International u Osijeku

Jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere i ugašen je isključivo zahvaljujući brzini, hrabrosti i učinkovitosti naših vatrogasaca, poručio je Anušić
Vidi originalni članak

Ministar obrane Ivan Anušić poručio je u četvrtak kako jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere te je ugašen, a očekuje da se što prije utvrde razlozi ponovnog požara kao i je li vatra planula i zbog nepravilnosti otkrivenih još lani. 

"Jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere i ugašen je isključivo zahvaljujući brzini, hrabrosti i učinkovitosti naših vatrogasaca", objavio je na Facebooku potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić. 

Podsjeća da je niti godinu dana od katastrofalnog požara u toj tvornici, jučer ponovno požarni incident te se nameće pitanje - je li Drava International uopće ispravila tada utvrđene propuste i neregularnosti u radu - i kada je riječ o protupožarnoj sigurnosti i kada je riječ o načinu deponiranja i količinama skladištene plastike.

DRAMATIČNE SCENE VIDEO Ogroman dim prekrio je nebo nad Osijekom: Opet je gorjela Drava International

Otvara se i pitanje zašto vlasnik tvrtke nije od lanjskog požara uklonio prekomjerne količine deponirane plastike i sanirao požarište, upozorava Anušić.   

"Svakako očekujem da se što prije utvrdi koji su razlozi ponovnog požara i je li vatra planula i zbog nepravilnosti koje su još lani otkrivene", poručio je.

U srijedu oko 18 sati ugašen je požar koji je tog dana oko 15 sati buknuo na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike Drava International. U gašenju požara sudjelovalo je 111 vatrogasaca s 30 vozila iz 15 postrojbi. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vjetar je gusti crni dim nosio na nenaseljeno područje.  

Na istom je mjestu 4. listopada prošle godine izbio požar velikih razmjera i s teškim posljedicama, njegovo gašenje trajalo je danima. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • lolita 29 10.08.2024.

    ocekivali smo svi mi iz osijeka da cete tu trovacnicu zraka i zemlje zatvoriti a vlasnika u zatvor, minimun 15 god zbog onog ekocida ali nista od toga!! u hrvatskoj samo bake koje prodaju jaja nadrljaju

  • TVP 09.08.2024.

    Ocekivanja, obećanja…..blablabla…..

  • KolosalnaGlupost 09.08.2024.

    Samo ti čekaj Ne misliš valjda ozbiljno

Komentiraj...
Vidi sve komentare