To je to što me zanima!

ANKETA U Njemačkoj prvi put glasali 16-godišnjaci. Rezultati su zastrašujući. Što vi mislite?

Alternativa za Njemačku je radikalna desničarska stranka koja otvoreno koketira s neonacizmom i za nju je u Njemačkoj glasalo 16 posto birača u dobnoj skupini od 16 do 24 godine, 11 posto više nego 2019.
Vidi originalni članak

U Njemačkoj, Austriji, Belgiji i Malti prvi su put na izborima za Europski parlament glasali 16-godišnjaci. U Grčkoj su dobnu granicu spustili na 17 godina. U Njemačkoj je 16 posto birača u dobnoj skupini od 16 do 24 godine glasalo za AfD, što je 11 posto više nego prije pet godina što je zastrašujuće, piše CNN.

Alternativa za Njemačku je radikalna desničarska stranka koja otvoreno koketira s neonacizmom. No nije samo u Njemačkoj slučaj da se mladi okreću nacionalističkim i desničarskim opcijama, takvim strankama i pokretima raste popularnost i u Italiji, Francuskoj, Portugalu, Španjolskoj...

Pitamo Vas, treba li pustiti 16-godišnjake da glasaju?

 
Idi na 24sata

Komentari 38

  • hvala bogu što sam ateist 12.06.2024.

    Ne treba brinuti o dobi glasaća već o njihovoj budučnosti u njihovoj vlastitoj državi koja je upitna. Njihov glas nije glas nacizma u njima već glas njemačke Njemačke u kojoj će oni biti svoji na svome, a ne moljakati za zaposlenje kod Pakistanaca Šiptara Bosanaca Turaka Indijaca i sličnih. Zaustavite uvoz imigranata istjerajte sve što možete i zatvorite granice za stranu radnu snagu. ta djeca imaju pravo postat će građani drugog reda u vlastitoj državi koju im očevi pretvaraju u QLGBT+ koloniju nekakvih nedefiniranih međubića koja nisu načisto što su, koja jako dobro znaju što neče, no nažalost neznaju što hoće.   

  • Dmitar Kralj 12.06.2024.

    Znači, svi Hrvati su pametni, lijepi, kulturni i obrazovani, a druge nacije koje dolaze u državu truju njihovu nacionalnu i rasnu čistoću, zagađuju naciju, kao smeće. Znate li kako se to zove? Nacizam, domoljubi. Nacizam.

  • Dmitar Kralj 12.06.2024.

    Nacionalizam je diskriminacija slobode i osobnosti pojedinca. Nacionalizam je zlo, jer želi sve jedinke ukalupiti u kolektiv sa jednim umom. Nema više jednoumlja, domoljubi. Jednoumlje je suprotno biologiji, ljudskoj naravi. Ne ožemo misliti svi isto, a nacionalisti upravo to žele. E, pa ne može, domoljubi. Sloboda mišljenja je iznad svega. Duševni bolesnici, koji slučajno pripadaju nekoj naciji bi čistili, čistili naciju i državu od drugih rasa i nacija. Bolje neka očiste sebe od prljavštine, zaostalosti, primitivluka, nepismenosti i zlobe. Pođite od sebe, domoljubi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare