Dok je jedni vole svježu, drugi je vole jesti nakon par dana jer, kako kažu, taj je najbolja za jesti. Volite li jesti svježu ili sarmu od nekoliko dana?
Vidi originalni članak
Sarme obično skuhamo više, nutricionistica nam je otkrila kako je i koliko smijemo čuvati.
- Sarmu u hladnjaku možemo čuvati tri, četiri dana. Dobro je podgrijati samo ono što mislimo pojesti i ne vraćati u hladnjak ono što nismo pojeli, a podgrijali smo. Sarmu se može i zamrznuti, a u zamrzivaču može biti do četiri mjeseca. Prije zamrzavanja treba je ohladiti i razdijeliti u porcije. Kad je odmrzavamo, možemo to polako u hladnjaku, pa na štednjaku ili u mikrovalnoj. No treba paziti da je meso unutra potpuno zagrijano. Isto tako, treba paziti da odmrznemo samo koliko ćemo pojesti, jer jednom odmrznutu hranu nije dobro ponovno zamrzavati - upozorava nutricionistica Leta Pilić.