To je to što me zanima!

Amerika: U ratu u Ukrajini umrlo je preko 200 tisuća ljudi

Najviši američki general Mark Milley procjenjuje da je oko 100 tisuća ruskih i 100 tisuća ukrajinskih vojnika ubijeno ili ranjeno u ratu u Ukrajini
Vidi originalni članak

General Mark Milley tvrdi da je oko 40 tisuća civila umrlo u ukrajinskim sukobima, a njegove procjene su najveće koje je ikada ponudio jedan general.

No, primijetio je da znakove da je Kijev voljan ponovno ući u pregovore s Moskvom, prenosi BBC.

SUDJELOVAT ĆE VIRTUALNO Putin neće doći na summit G20 na Baliju, obratit će se videom

Posljednjih je dana Ukrajina pokazala spremnost da održi neke razgovore s Moskvom, nakon što je predsjednik Volodymyr Zelensky odustao od zahtjeva da njegov suparnik, Vladimir Putin, mora biti uklonjen s vlasti prije nastavka pregovora.

Milley je dodao da bi bilo kakvi pregovori bili uspješni, a tvrdi da i Rusija i Ukrajina moraju postići međusobno priznanje da ratna pobjeda možda nije ostvariva vojnim nego drugim sredstvima.

'TREBA PRIČEKATI DJELA' Podoljak: Prerano je govoriti o ruskom povlačenju iz Hersona

- Gledate više od 100 000 poginulih i ranjenih ruskih vojnika. Ista stvar je vjerojatno i na ukrajinskoj strani. - rekao je general Milley.

- Bilo je goleme količine patnje, ljudske patnje - dodao je.

Izvori iz Moksve tvrde da je od početka sukoba ubijeno samo 5937 vojnika, a ministar obrane Sergej Šojgu odbacio je izvješća o znatno većem broju poginulih.

Moskva je jučer objavila da će se njezine trupe početi povlačiti iz ključnog južnog grada Hersona - jedinog većeg grada koji je pao u ruke ruskih snaga.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare