To je to što me zanima!

Američki ministar obrane: Ne mogu potvrditi je li Sj. Koreja poslala svoje vojnike u Rusiju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je u četvrtak Sjevernu Koreju da je ustupila svoje časnike Rusiji te da se priprema poslati 10.000 vojnika kao pomoć Moskvi u ratu u Ukrajini
Vidi originalni članak

Američki ministar obrane LLoyd Austin rekao je u subotu da ne može potvrditi izvješća da je Sjeverna Koreja poslala trupe u Rusiju kako bi bili raspoređeni u ratu u Ukrajini, ali i dodao da bi, ako je istinit, takav potez bio zabrinjavajuć. Južnokorejska obavještajna agencija priopćila je u petak da je Sjeverna Koreja poslala 1500 pripadnika specijalnih snaga na Daleki istok Rusije na obuku i aklimatizaciju u lokalnim vojnim bazama te da će vjerojatno biti raspoređeni za borbu u ratu u Ukrajini.

Rusija i Sjeverna Koreja poriču tvrdnje o slanju sjevernokorejskog vojnog osoblja da pomogne Rusiji protiv Ukrajine. 

Ranije u subotu su francuski i ukrajinski ministar vanjskih poslova kazali u Kijevu da bi uključivanje sjevernokorejskih regularnih snaga za podršku ruskoj invaziji Ukrajine predstavljalo ozbiljnu eskalaciju rata.

STIGLO POJAČANJE Prve snimke otkrile: Rusima su u pomoć stigli vojnici Sjeverne Koreje, bit će ih oko 12.000?

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je u četvrtak Sjevernu Koreju da je ustupila svoje časnike Rusiji te da se priprema poslati 10.000 vojnika kao pomoć Moskvi u ratu u Ukrajini.

Novi šef NATO-a Mark Rutte je rekao da za sada nema dokaza o umiješanosti Pjongjanga na terenu.

Lloyd je na skupu ministara obrane G7 u Napulju rekao i da bi SAD voljele da Izrael smanji neke svoje napade na i oko libanonske prijestolnice Bejruta.

"Broj civilnih žrtava je previsok", rekao je.

"Željeli bismo vidjeti da Izrael smanji neke udare koje poduzima, posebno u Bejrutu i oko njega, i voljeli bismo vidjeti tranziciju prema nekoj vrsti pregovora koji će omogućiti povratak civila s obje strane granice svojim domovima."

Deseci tisuća ljudi pobjegli su iz južnih predgrađa Bejruta - nekoć gusto naseljene zone u kojoj su bili smješteni uredi Hezbolaha i podzemne instalacije - otkako je Izrael počeo redovito gađati zonu prije oko tri tjedna.

PRIJETNJE PREMA JUGU Kimu ujedinjenje Koreja nije ni na kraj pameti: 'Južna Koreja je strana i neprijateljska zemlja'

U subotu poslijepodne, Izrael je izveo teške napade na nekoliko lokacija u južnim predgrađima grada.

Napadi su uslijedili u trenutku kada je Hezbolah ispalio salve raketa na sjeverni Izrael, a jedan je dron bio usmjeren prema domu premijera Benjamina Netanyahua.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dalmacija u mom joku 19.10.2024.

    I sa jesu di ate vi svojw poslali ?Prosajte lznu demagogiju demokrcijw a najveca ste policijaka drzava u svijetu ,gori ste od Kine i Ruakog Gru-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare