To je to što me zanima!

Grmljavinsko nevrijeme, olujna bura i obilna kiša. Temperature padaju, alarm za cijelu zemlju!

Cijela Hrvatska je pod meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnih udara bure...
Vidi originalni članak

Nakon vjetrovitog dana i temperatura viših od prosjeka, u noći s petka na subotu sa zapada stiže jače naoblačenje s kišom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lokalno će biti i obilnih pljuskova s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana na istoku i u Dalmaciji. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U Dalmaciji će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak postupno okretati na sjeverozapad, dok će na sjevernom Jadranu popodne zapuhati bura koja će jačati.

'A VITAR PUŠE' FOTO Jugo u Zadru uzburkalo more! Turiste oduševio prizor

Najniža jutarnja temperatura bit će između 14 i 19 stupnjeva, a na Jadranu od 19 do 23. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 18 do 23 stupnja, dok će na Jadranu dosezati između 22 i 26 °C. Tijekom poslijepodneva na kopnu se očekuje osjetan pad temperature.

Cijela Hrvatska, osim riječke regije i Velebitskog kanala, nalazi se pod žutim meteoalarmom koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme, i to zbog kiše, grmljavinskog nevremena i olujnih udara bure. Za riječku regiju i Velebitski kanal je na snazi stupanj više upozorenja, odnosno pod narančastim meteoalarmom, što označava opasne vremenske uvjete. Alarm je na snazi zbog jakih udara bure.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare