To je to što me zanima!

Al-Sisi odnio pobjedu u Egiptu na predsjedničkim izborima

Al-Sisi je osvojio 96 posto glasova. Ipak, izlaznost na izbore je oko 45 posto, unatoč velikoj kampanji kojom se građane pokušavalo privući na izbore
Vidi originalni članak

Prema prvim neslužbenim rezultatima, bivši zapovjednik egipatske vojske, Abdel Fatah al-Sisi, ostvario je premoćnu pobjedu na predsjedničkim izborima.

BBC prenosi kako je Al-Sisi osvojio 96 posto glasova. Ipak, izlaznost na izbore je oko 45 posto, unatoč velikoj kampanji kojom se građane pokušavalo privući na izbore. 

Brojne skupine bojkotirale su izbore.  

General Al-Sisi odrekao se vojnog čina kako bi mogao sudjelovati u izborima. S mjesta predsjednika prošle je godine svrgnuo Mohameda Mursija, nakon čega je započeo progon njegovih pristaša. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • kojlprb 30.05.2014.

    E sada će biti mir u Egiptu.

  • wwww 29.05.2014.

    Ako Al-Sisi bude pametan od Egipta može napraviti državu nešto između Turske i Emirata,tako da svaki turista koji dođe u tu zemlju osjeća se slobodno i divi se ljepotama te zemlje..

  • ero3 29.05.2014.

    Čisti primjer kontra-revolucije u Egiptu,nakon revolucije ,i zastrasujuce vladavine fundamentalista na celo Egipta opet dolazi vojska (koja je u Egiptu prakticki stranka-partija)

Komentiraj...
Vidi sve komentare