To je to što me zanima!

24sataExpress: Kako je Toma Grobar ratovao u Hrvatskoj

Ubit ću te, zaprijetio je novi predsjednik Srbije Rozaliji Strinić iz Antina. Beogradska humanitarka Nataša Kandić prokazala ga je zbog ubojstva Hrvata
Vidi originalni članak

Ne čujem, ne čujem! Oglušio sam u ratu!, tim riječima se nedavno izabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić jednom obratio članovima Demokratske stranke koji su ga iz klupa skupštine 
Srbije pokušali isprovocirati.

- Tomislav Nikolić, koji je u skupštini Srbije već skoro dva desetljeća, uistinu je u više navrata tijekom svojih nastupa naglašavao da je bio dragovoljac na ratištima i da se ponosi time. Međutim, problem je što za optužbe o njegovim navodnim ubojstvima ne postoje svjedoci koji bi potvrdili te navode - priča Žarko Korać, zastupnik u skupštini Srbije i predsjednik Socijaldemokratske unije. Prema Koraćevim riječima, “vrlo je zanimljivo što nitko od njegovih bivših stranačkih kolega i suboraca, čak i kad se Nikolić odvojio od Vojislava Šešelja i Srpske radikalne stranke osnivajući Srpsku naprednu stranku, ni u najneugodnijim međusobnim replikama na sjednicama skupštine Srbije nije nikada ništa spominjao iz razdoblja rata”.

- Pazite, bilo je dosta prepucavanja i na vrlo osobnoj razini, udaralo se po braku, ali nikada se ništa nije govorilo o ratu! E sad, je li tomu bilo tako zato što se međusobno štite ili stvarno nemaju nikakvo saznanje o njegovu ratnom putu?! Znam da je Nikolić tužio Natašu Kandić za klevetu zbog podataka koje je ona iznijela o njemu, no ta priča nikada nije dobila svoju konačnu pravnu formu - priča Žarko Korać.

Priču o zločinima u Antinu i ubojstvima 37 mještana toga sela u istočnoj Hrvatskoj, u kojima je, navodno, u studenom i prosincu 1991. godine sudjelovao i Tomislav Nikolić, pokrenula je Nataša Kandić, ravnateljica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda. Ona je prije sedam godina u intervjuu beogradskoj radijskoj postaji B92 navela da je Nikolić 1991. godine u Antinu “bio u situacijama s oružjem i da su od njegove ruke stradali civili”. Nataša Kandić je svoju priču temeljila na svjedočenju Dušana Damnjanovića, srpskog dragovoljca koji je krajem 1991. godine boravio u Antinu u postrojbi Šešeljevih četnika. Nataša Kandić je rekla da je Nikolić u Antinu obavljao dužnost zamjenika zapovjednika postrojbe te da je svjedok Dušan Damnjanović pred njom i tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem izjavio “da je Nikolić izašao sa večere, ušao u susjednu kuću i da su svi čuli rafale, a kada se vratio, bio je nagrađen pljeskom i da su poslije u toj kući pronađena tijela dvoje hrvatskih civila”.

Tomislav Nikolić je na njezin intervju uzvratio tužbom i nepravomoćno - dobio spor. 

>>> Više čitajte u novom broju 24sataExpressa

Idi na 24sata

Komentari 52

  • BRANITELJ_4 26.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • JUZNI SLOVEN 26.05.2012.

    A stotine hiljade Srba koji su proterani,ubijani,muceni,silovani,unakazeni.milioni srba su pobegli i ubejin na teritoriju nazovi Hrvatske.Za to niko nije odgovoran! Sreca sto vas je prokleta Amerika sititila inace bi sad bili pravoslavni narod,i govorili cistim srbskim jezikom,a ne iskrivljenim jezikom!

  • panglu staš anto 26.05.2012.

    Nataša Kantić je izvor informacija...? i neki sitni zubi...? neverujem... a i ako je to istina onda stvarno Toma ima aplauz i od mene...ruke mu se pozlatile...

Komentiraj...
Vidi sve komentare