To je to što me zanima!

16 ubijenih u napadu u Nigeriji

Plateau je jedna od nekoliko etnički i vjerski raznolikih država u zaleđu poznatih kao Srednji pojas Nigerije, gdje su sukobi među zajednicama posljednjih godina odnijeli stotine života
Vidi originalni članak

U napadu u nigerijskoj središnjoj državi Plateau, gdje su sukobi između stočara i farmera uobičajeni, ubijeno je 16 ljudi, objavila je u nedjelju novinska agencija AFP pozivajući se na nigerijsku vojsku.

Napad se dogodio u selu Mushu, naveo je AFP u objavi na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru.

Nigerijska vojska nije odmah odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar.

Plateau je jedna od nekoliko etnički i vjerski raznolikih država u zaleđu poznatih kao Srednji pojas Nigerije, gdje su sukobi među zajednicama posljednjih godina odnijeli stotine života.

U svibnju je u borbama između farmera i stočara u državi Plateau poginulo više od 100 ljudi.

Nasilje se često opisuje kao etno-vjerski sukob između muslimanskih stočara i uglavnom kršćanskih farmera, ali klimatske promjene i širenje poljoprivrede također su glavni čimbenici. 

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Vlad 25.12.2023.

    Nigerija je primjer kako prirodna bogatstva nisu dovoljna za blagostanje stanovništva. JAR je primjer gdje politička stabilnost jamči napredak Države gdje na žalost samo manjina ima koristi. Hrvatska, bojim se, je sada blizu JAR-a a idemo prema Nigerijskom modelu. Sva sreća poljoprivrednike je HDZej otjerao diljem EU tako da bi moglo doći samo do klasnih sukoba po gradovima gdje će žrtve biti uvezeni radnici sa dalekog istoka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare