To je to što me zanima!

Nevjerojatno ali istinito! I poznati znaju peći kolače!

Iako mnogi život i dnevni ritam poznatih ljudi zamišljaju kao potpuno različit od „uobičajenih“ života, istina je ipak drugačija. „I poznati plaču!“ mogli bismo reći :)
Vidi originalni članak

Iako mnogi život i dnevni ritam poznatih ljudi zamišljaju kao potpuno različit od „uobičajenih“ života, istina je ipak drugačija. „I poznati plaču!“ mogli bismo reći :)

Osim uobičajenih stresnih priprema kroz koje svi prolazimo pred Božić – generalnog čišćenja stana, farbanja/šišanja (cure), nabavljanja božićnog drvca (dečki), kupovanja poklona itd – Antonija Blaće, Nataša Janjić, Hrvoje Klobučar i Zuhra ove godine imali su posebnu ideju! Okupili su se na jednom mjestu kako bi se propisno pripremili za Božić. Jedna od stavki Božića prosječnog Hrvata svakako je i stol prepun kolača! Ekipa Jako Uspješne Firme odlučila se na fine, čokoladne i prhke medenjake! Zajedno su zamijesili tijesto, oblikovali medenjake, nakon toga malo običnog pa malo štaub šećera i.....pravac pećnica!

 Medenjaci su u principu ispali u skladu s njihovim karakterima.. Dakle ima slatkih, toplih ali skladnih i „odgovornih“ medenjaka (Antonija), ima i onih buntovnih koji iz protesta nisu htjeli u štaub šećer (Nataša), onih samozatajnih i odmjerenih koji se prirodno uklope među ostale (Hrvoje); a svakako ima i onih različit, šaljivih oblika koji svojim izgledom izražavaju jasno svoj stav (Zuhra).

 Medenjake Antonija, Hrvoje, Nataša i Zuhra poklanjaju svojim kolegama i prijateljima ovog Božića, a recept vrlo rado dijele sa svima vama 

 ŽELIMO VAM SRETAN BOŽIĆ OD SRCA JAKO USPJEŠNU 2015. GODINU!

 RECEPT ZA ČOKOLADNE MEDENJAKE

Sastojci:
•2jaja
•60 g maslaca
•100 g šećera
•200 g tamne čokolade (55% ili više kakaa)
•1 žličica čistog ekstrakta vanilije
•200 g glatkog brašna
•1 žličica praška za pecivo
•Malo  soli
•sitni kristal šećer i šećer u prahu

Priprema

Nasjeckajte čokoladu i otopite je na pari pa ostavite da se malo prohladi.
Prosijte skupa brašno, malo soli i prašak za pecivo.
Maslac sobne temperature umutite mikserom sa šećerom i ekstraktom vanilije. Dodajte otopljenu čokoladu i izmiješajte toliko da dobijete jednoličnu smjesu.
Dodajte jedno po jedno jaje ali nemojte mutiti dugo, samo toliko da se sve poveže. 
Dodajte brašno u smjesu i dobro izmiješajte. Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata ili preko noći.
Uključite pećnicu na 180°C. Žličicom grabite tijesto i oblikujte dlanovima kuglice. Neka kuglice budu otprilike promjera 1,5 cm, odnosno 10 g teške.
Stavite kristal šećer u jednu zdjelicu, a šećer u prahu u drugu. Svaku kuglicu prvo urolajte u kristal šećer, a zatim obilno prekrijte šećerom u prahu.

Idi na 24sata