To je to što me zanima!

Znate li koje nijanse sjenila i ruža nosimo ovu jesen?

Kratke rukave zamijenili smo dugima, sandale čizmicama, a umjesto tamnijeg pudera sad koristimo onaj svjetliji, 'zimski'. Ali nema veze - osunčana boja kože od ljeta ionako je nestala! Evo što osim pudera mijenjamo ove jeseni
Vidi originalni članak

Mnogi ljudi jesen vide kao vrijeme za novi početak, vjerojatno zbog toga što ih je godinama asocirala na povratak u školu. Slično kao na rođendan ili Novu godinu, na povratak u školske klupe možemo gledati kao na svojevrsnu vremensku orijentacijsku točku, odnosno trenutak uz pomoć kojeg strukturiramo način na koji vidimo i koristimo vrijeme.

I zanimljivo je da većina nas u tim vremenskim orijentacijskim točkama pronalazi izvor motivacije. Baš kao što smo u djetinjstvu naučili da u jesen dobivamo sve nove školske potrepštine i priliku za upuštanje u nove aktivnosti, tako je ta pozitivna asocijacija ostala u nama i u odrasloj dobi - samo je sad usmjerena prema našoj karijeri i obitelji.

A da bismo radili dobro, moramo se dobro i osjećati. Ponekad sve što je potrebno za taj dobar osjećaj je šminka. U nadi da nećemo zvučati površno, pitamo vas jeste li se ikad s dobrom frizurom, odjećom i šminkom osjećali kao da možete osvojiti cijeli svijet. Sve dok se slaže s našim mentalnim zdravljem, smatramo da nema ništa sramotno u tome!

Zato ove jeseni produbite svoj osjećaj motiviranosti uz nekoliko savjeta make-up stručnjaka koji ističu da "kako se temperature spuštaju, tako se ljudska potreba za glamuroznijim izgledom produbljuje".

Odvažni crveni ruž

Od klasičnih verzija tamnocrvene i vatrene crvene pa sve do nijansi koje naginju prema narančastoj i ružičastoj - crvena boja ruža uistinu je bezvremenska, a ove jeseni vraća se u punom sjaju, komentiraju make-up stručnjaci. I ne morate se pretrgnuti od šminkanja jer klasična crvena u kombinaciji s prirodnijim lookom ostatka lica stvara savršen kontrast koji odaje dojam odvažnosti i odlučnosti uz malo truda. A u kombinaciji s tamnijom bojom olovke za usne, na svojim usnicama postignite očaravajući ombre efekt i zasjajte glamuroznim jesenskim sjajem.

Boje su u fokusu

I dok većina nas, pretpostavljamo, plavo sjenilo povezuje s tinejdžerskim godinama i ikoničkim lookovima 2000-tih, čini se da su ove godine modni dizajneri "zapeli" baš za to pastelno plavo sjenilo. Kako piše Bazaar, na modnoj pisti Connor Ivesa i Alice + Olivia plavo sjenilo bilo je pravi hit. Plava, uz ljubičastu boju, najbolje stoji smeđookim ljepoticama jer taj kontrast hladno-toplo odlično ističe oči i daje anđeoski izgled. Međutim, smeđe oči vrlo su zahvalne jer im pristaju gotovo sve boje iz palete, a posebice žute i zlatne. Svijetlosmeđe oči najbolje se slažu s narančastim podtonovima.

Primijenimo li pravilo kontrasta na plave oči, stručnjaci za make-up istaknut će da plavookima najbolje stoji žuto sjenilo - ili bilo koje sa žutim podtonovima, poput zlatne boje ili boje breskve. Ipak, kombinacija hladno i hladno može pojačati intenzitet očiju i pružiti elegantan izgled, pa, ako imate plave oči, ne ustručavajte se ponekad odabrati ljubičasto sjenilo.

Za zelene se oči - najrjeđu boju očiju na svijetu, za koju se vjeruje da je ima tek 2% populacije - preporučuje živahna ili bordo boja. A ako želite upotrijebiti crveni ruž, oči ukrasite nekom ljubičastom nijansom i dramatičan efekt je zajamčen!

Ipak, boja očiju nije uvijek presudna, važno je samo da su ove jeseni boje u trendu, zato se poigrajte svojom paletom!

Objavu dijeli Priscilla Ono (@priscillaono)

Jesenski make-up na jednome mjestu

Najbolji omjer cijene i kvalitete sjenila i ruževa pronađite ovaj mjesec u dm-u. Od 1. do 31. listopada za kupnju dva ili više proizvoda odabrane dekorativne kozmetike u prodavaonici dm-a ili na dm online shopu kupci dobivaju 15 puta više bodova na svojoj dm active beauty kartici!

Svakog mjeseca u dm katalogu pronađite ponudu novih proizvoda, ali i razne druge aktualne pogodnosti. "Dobre cijene u svako vrijeme" nije samo floskula nego potvrda da se proizvodi u dm-u uvijek mogu pronaći po dobrim cijenama. Dobre cijene vrijede za cijeli asortiman, svakim radnim danom, u dm online shopu i u svim prodavaonicama dm-a, bez dodatnih kupona ili kartica lojalnosti, garantirano minimalno četiri mjeseca.

Osim u prodavaonicama dm-a i na dm online shopu, katalog možete pronaći u aplikaciji 'Moj dm'. dm katalog izlazi dva puta mjesečno, odnosno vrijedi od 1. do 15. u mjesecu te od 16. do kraja mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare