To je to što me zanima!

Zakon štiti sve građane Unije i potiče ih na ravnotežu između privatnog i poslovnog života

S klackalicom u središtu pozornosti, koja je predstavljala ravnotežu između poslovnog i privatnog života te jednakosti, na štandu Europske komisije 'Učinimo to' razgovaralo se o zapošljavanju i socijalnim pravima
Vidi originalni članak

Jesmo li svjesni svojih radnih prava, ravnoteže između poslovnog i privatnog života, ali i jednakosti i vještina? O svim tim važnim pitanjima građani su imali priliku razmijeniti mišljenja na štandu „Učinimo to“ koji je Europska komisija organizirala na nedavno održanom Weekend Media Festivalu u Rovinju.
S klackalicom u središtu pozornosti, koja je predstavljala ravnotežu između poslovnog i privatnog života te jednakosti, razgovaralo se o zapošljavanju i socijalnim pravima. Pokrenula se rasprava o ovim temama i onome što EU čini kako bi pomogla građanima da poboljšaju svoj rad i osobni život. 
Sudionici su se tako „izmjenjivali“ na klackalici u parovima, pri čemu im je moderator postavljao pitanja. Klackalica ističe potrebu za ravnotežom, a dvoje ljudi na klackalici znali su imati različita, pa čak i suprotstavljena stajališta. Posjetitelji štanda rješavali su i kviz o socijalnim pravima, a i podijelili su svoje mišljenje na zidu s naljepnicama s pitanjima.

-  Europska komisija želi osvijestiti sve građanke i građane Europske unije, pa tako i Hrvatske, o tome koliko je važno uspostaviti ravnotežu između privatnog i poslovnog, ali i da za to postoji cijeli europski pravni okvir, koji vrijedi za sve države članice. On nam svima pomaže -  rekla je Andrea Čović Vidović, zamjenica voditeljice predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Sva ta prava sadržana su u Europskom stupu socijalnih prava i njegovu Akcijskom planu, koji utvrđuje konkretne radnje koje moraju poduzeti države članice i EU kako bi načela Stupa postala stvarnost.

Na web stranici Let’s Make it Work možete doznati više o tome kako EU nastoji učiniti radna i socijalna prava dostupnima i razumljivima svima, osiguravajući pravednost za sve, bez obzira na dob, spol, invaliditet, podrijetlo ili seksualnu orijentaciju. Tako EU pomaže ljudima da izgrade život, karijeru i obitelj kakvu žele.

Kampanja „Učinimo to“ pokrenuta je 2023. godine, a cilj joj je podignuti svijest i informirati građane svih 27 država članica EU-a o zapošljavanju i socijalnim pravima u Uniji, potaknuti ih da koriste prava te da ojačaju povjerenje građana u Europsku uniju kao aktera u osiguravanju socijalnih prava.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata