Jednostavna jela s ribom uvijek su hit. Zbog iznimno zdravog sastava, stručnjaci preporučuju da ribu uvrstite u redovnu prehranu. Možete početi već danas, a mi vam donosimo recept za obrok kojem nitko neće odoljeti
Vidi originalni članak
Imamo dobru vijest za ljubitelje špageta i ribe - od danas ih možete kombinirati u prekrasnu rapsodiju okusa! Jedan od naših najpoznatijih kuhara Ivan Pažanin otkrio je jednostavan recept za ukusne špagete sa sardinom i šampinjonima. Ovaj obrok možete pripremiti u svega 30 minuta za čak četiri osobe. Kako priprema izgleda, pogledajte u videu.
Koji su vam sastojci potrebni i detaljan opis pripreme jela pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 250 g špageta No 7
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 g luka
- 50 ml bijelog vina
- 300 g šampinjona
- 200 g žutih cherry rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica kapara
- 2 Eva sardine s povrćem (2×115 g)
- sol
- crni papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi tako da bude "al dente".
- U veću i dublju tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša. Dodajte malo vina, narezane šampinjone i kratko popržite.
- Dodajte nasjeckani češnjak, kapare, ocijeđene špagete i podlijte s malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim dodajte EVA sardine s povrćem i promiješajte da se sastojci sljube.
- Umiješajte rajčice prerezane po pola, posolite i još kratko popecite. Pospite peršinom i poslužite.