To je to što me zanima!

Tko kaže da riba i grah ne idu zajedno? Ovo je savršen ručak

Kada su u pitanju brzi i zdravi obroci sigurno vam prva pomisao ne bi bila kombinacija ribe i graha, no originalne ideje su uvijek dobrodošle. Jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara otkrio nam je jednu upravo takvu
Vidi originalni članak

Ako još niste isprobali ovu kombinaciju, ne znate što propuštate. Naš poznati kuhar Ivan Pažanin donosi recept za ovaj ukusan i zdrav obrok, a kako priprema izgleda pogledajte u videu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako izgleda priprema ovog obroka te što je sve potrebno pogledajte u nastavku. 

Sastojci:

Krema:
  • 150 g kuhanog smeđeg graha
  • 1 češanj češnjaka
  • malo svježeg timijana
  • sol
  • crni papar
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2-3 žlice bijelog vina
  • malo povrtnog ili ribljeg temeljca

Priprema:

  1. Komorač narežite na tanke ploške i nakapajte limunovim sokom. Dodajte kapare, malo maslinova ulja i ostavite marinirati dok pripremate kremu.
  2. Za kremu od graha, ocijeđenom grahu dodajte nasjeckani češnjak, listiće timijana, mljeveni crni papar i maslinovo ulje. Dodajući vino i topli temeljac, povrće uz pomoću štapnog miksera usitnite u kremu.
  3. Rotkvice narežite na tanke listiće, a papriku na tanke kolutiće.
  4. Na tanjur za posluživanje stavite kremu od graha, preko nje marinirani komorač, rotkvice i paprike. Zatim rasporedite sardine, ukrasite listićima komorača i s nekoliko kapara te nakapajte maslinovim uljem.
  5. Poslužite s tostiranim kruhom.
Idi na 24sata

Komentari 19

  • 02.11.2019.

    pa to se jede i prije krista!!! hahahhahahahah koje gluposti kuha!

  • 01.11.2019.

    Masterchef koji drzi do sebe, a pogotovo kao ova zarasena protuha s mora nikada ne bi spremao ribu iz konzerve, ali baš NIKADA!!!!

  • sol 31.10.2019.

    Jednostavnije! ocjeden hladni grah, prelij konzervom tune, par krastavaca kiselih i nema bolje, ovaj ga zakomplicirao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare