Kada su u pitanju brzi i zdravi obroci sigurno vam prva pomisao ne bi bila kombinacija ribe i graha, no originalne ideje su uvijek dobrodošle. Jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara otkrio nam je jednu upravo takvu
Vidi originalni članak
Ako još niste isprobali ovu kombinaciju, ne znate što propuštate. Naš poznati kuhar Ivan Pažanin donosi recept za ovaj ukusan i zdrav obrok, a kako priprema izgleda pogledajte u videu.
Kako izgleda priprema ovog obroka te što je sve potrebno pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 1 komorač
- ½ limuna
- 1 žlica kapara
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 Eva sardine u maslinovom ulju (115 g)
- 80 g rotkvica
- 2 male žute paprike
Krema:
- 150 g kuhanog smeđeg graha
- 1 češanj češnjaka
- malo svježeg timijana
- sol
- crni papar
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2-3 žlice bijelog vina
- malo povrtnog ili ribljeg temeljca
Priprema:
- Komorač narežite na tanke ploške i nakapajte limunovim sokom. Dodajte kapare, malo maslinova ulja i ostavite marinirati dok pripremate kremu.
- Za kremu od graha, ocijeđenom grahu dodajte nasjeckani češnjak, listiće timijana, mljeveni crni papar i maslinovo ulje. Dodajući vino i topli temeljac, povrće uz pomoću štapnog miksera usitnite u kremu.
- Rotkvice narežite na tanke listiće, a papriku na tanke kolutiće.
- Na tanjur za posluživanje stavite kremu od graha, preko nje marinirani komorač, rotkvice i paprike. Zatim rasporedite sardine, ukrasite listićima komorača i s nekoliko kapara te nakapajte maslinovim uljem.
- Poslužite s tostiranim kruhom.