To je to što me zanima!

Tko kaže da je rock u Hrvatskoj mrtav? Pogledajte ovaj lineup!

Proslava dostojna 30. rođendana čeka vas u velikom stilu 5. i 6. srpnja u najpoznatijem dvorištu u zapadnom (i najrokerskijem) dijelu Zagreba: Za vas nastupaju samo najveća imena rocka i punka
Vidi originalni članak

Pivovara Medvedgrad u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrokerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja - Craft, Rock & Street Food festivala! Ovaj godišnji event postao je epicentar rock scene u Hrvatskoj, a ni ove godine neće razočarati kad je riječ o akterima – Brundanje okuplja imena koja su obilježila glazbenu scenu.

Craft, Rock & Street Food te zabava od sumraka do kasno u noć

Prvog dana, 5. srpnja, publika će biti zapljusnuta valom dobrih vibracija uz nastupe Jonathana, Majki i Leta 3. Njihovi tekstovi i glazba već su odavno postali neizostavni dio kolektivne glazbene svijesti, a sad će ponovno oduševiti srca obožavatelja. Jonathan, koji je prošle godine na istoj adresi oduševio publiku i ove godine obećava spektakl i upoznavanje s pjesmama s novog albuma. Goran Bare uz Majke pjesnik je ulice i glas generacija, on nije samo glazbenik - on je ikona. Njegovi duboki, emotivni tekstovi, isprepleteni s nevjerojatnom glazbenom kompozicijom, prerasli su u himne koje su dotaknule srca mnogih. Let 3 ruši granice, probija tabue i otvara vrata prema neistraženim prostorima ljudske mašte. Njihovi stihovi su izazovni, ritmovi zarazni, a scenski nastupi nezaboravni. Ne pristaju na kompromise nego stvaraju vlastiti put kroz glazbu, umjetnost i provokaciju.

To nije sve!

Subota, 6. srpnja, donosi još eksplozivniji lineup s nastupima Savršenih marginalaca, Kojota, Jure Stublića & Filma te Pips, Chips & Videoclipsa. Ovi bendovi ne samo da su oblikovali generacije nego su osvojili značajna mjesta u povijesti domaće glazbe. Savršeni marginalci, četvorka koju čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize, otvaraju drugu večer, svirajući isključivo prva tri albuma Hladnog piva. Kojoti, legendarni domaći blues rokeri, i ove će godine podsjetiti na nezaboravne glazbene trenutke. Moderni pop sastav Pips, Chips&Videoclips poziva vas da pripremite glasnice jer vas uz Pipse, predvođene legendarnim Ripperom, očekuju s repertoarom koji publika obožava. Jura Stublić & Film još je jedan od glazbenika i kantautora čiji su hitovi obilježili generacije. Od emotivnih balada do energičnih rock himni, Stublić će vas provesti kroz širok spektar emocija i glazbenih senzacija te učiniti sve da Brundanje dugo pamtite. 

Širok izbor piva po 3 € i street food gozba za prste polizati

Osim uz vrhunsku glazbu, pivovaru ćete moći iskusiti na još nekoliko načina: na povijesnu turu kroz pivovaru povest će vas Purgerica aka Grička vještica i to oba dana oko 18h, a žeđ ćete moći ugasiti birajući između više od 10 vrsta Medvedgrad piva. Premijerno ćete upoznati Fantom 42, mountain IPA-u i Četiri dečka, session lager, treće pivo u seriji od pet piva koja pričaju Medvedgrad priču povodom 30. obljetnice. Odlična vijest je da je cijena baš svih piva u ponudi 3 €, a osim širokog izbora piva u ponudi vas očekuju i kokteli. Vrhunski street food zadovoljit će svačije nepce. Picnicova ekipa stiže s mora već drugi put, baš kao i M Brothers sa svojom ponudom burgera. Fidel Gastro poznati je zagrebački restoran, a kako se snalaze u street food verziji, otkrit ćemo na Brundanju. Ovogodišnje otkriće s Pizza festivala svakako je Zagyland pizza, koja također stiže u dvorište pivovare, a nakon slanog dolazi slatko, i to kakvo - Ferdinand knedle - kad probate jednu, doći ćete po još! 

Metropola hrvatskog rocka vas čeka

Plaćanje na Brundanju bit će isključivo cashless, svim karticama. Parkiranje je osigurano, no broj mjesta je ograničen, pa sugeriramo da dođete malo ranije – ulaz se otvara u 17 sati. Okupite prijatelje i dođite u dvorište Pivovare Medvedgrad 5. i 6. srpnja 2024., u metropolu hrvatskog rocka, jer taj vikend se ne propušta! Nabavite svoje ulaznice na vrijeme, dostupne su na entrio.hr, a sve novosti možete pronaći na linku.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Tal_zg 29.06.2024.

    Dakle petak :)

  • Ramior 28.06.2024.

    samo Prijovićka

  • $@tiva 28.06.2024.

    Punk je mrtav, ali "smrdit" će vječno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare