Sardine su prava mala riznica vitamina i minerala stoga ne čudi da su ideje za pripremu jednostavnih jela s njima jako tražene. Topla salata sa sardinama samo je jedna od njih, a u nastavku pogledajte o čemu se radi
Vidi originalni članak
Ponestalo vam je ideja za brze i zdrave obroke ovih dana? Na pravom ste mjestu! Ivan Pažanin nam je otkrio jednostavan recept za toplu salatu sa sardinama kojoj nitko neće odoljeti. Da je priprema ovog jela uistinu jednostavna uvjerite se sami u videu u nastavku.
Donosimo vam recept i upute za pripremu ovog jednostavnog obroka za čak četiri osobe.
Sastojci:
- 800 g očišćenog batata
- sol
- crni papar
- 50 ml maslinovog ulja
- 200 g cherry rajčica
- 50 g ljubičastog luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 Eva sardine s limunom (2×115 g)
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 30 g mlade rikule
- 1-2 žlice bijelog vinskog octa
Priprema:
- Očišćeni batat narežite na veće kocke i stavite ga u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Posolite ga, popaprite, prelijte s maslinovim uljem, dobro izmiješajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 20 minuta.
- Po batatu rasporedite mini rajčice prerezane na pola, lagano sve izmiješajte i pecite još oko 10 minuta.
- Čim je povrće pečeno, izvadite ga i prebacite u keramičku posudu. Dodajte sitnije narezani luk, nasjeckani češnjak, rikulu, nasjeckani peršin, malo octa i lagano izmiješajte.
- Na kraju dodajte sardine s limunom. Poslužite toplu salatu.
Dobar tek!