To je to što me zanima!

Nova sezona kuca na vrata: Prijavite svoje osnovnoškolce na zabavni nagradni natječaj!

Bez obzira na to imate li doma izbirljivog školarca ili već sad prepoznajete njegove vrhunske kulinarske sposobnosti, ovo je idealna prilika da ga prijavite na naš nagradni natječaj i da vaš mališan odnese titulu chefa škole
Vidi originalni članak

Zdrava i uravnotežena prehrana ključna je za pravilan rast i razvoj djece, a posebice naših malih osnovnoškolaca. U tome bez sumnje veliku ulogu igraju i školski obroci, koji djeci daju potrebne hranjive tvari kako bi bili puni energije, koncentrirani te uspješni u učenju i školskim obavezama. 

A kad je riječ o školskim obrocima, prisjetili smo se što se nekad jelo u školskim kuhinjama, a neke od ovih namirnica i dan-danas su na meniju. 

- Sjećam se da je tri dana bilo kuhano, a dva dana su bili obroci poput sendviča, jogurta ili slanca. Kad smo imali hrenovku i jaja, onda to nikome nije bilo 'wow', ali znam da bismo, kad bi bio grah na meniju, uvijek tražili repete - prisjeća se 26-godišnja Tina.

- U jedan sam se školski obrok 'zaljubio', a to je najobičniji kruh i maslac. Od školskih dana traje 'ljubav' između mene i te namirnice i danas je to moj najdraži doručak. Što se tiče ostalih obroka, koliko se sjećam, bio sam vrlo izbirljiv – rekao je 31-godišnji Igor, koji se prisjetio i namirnica poput pahuljica, paštete, čaja od šipka, griza u mlijeku s kakaom, pilećih bataka, ali i raznih rižota. 

A ako i vi doma imate izbirljivog školarca ili možda onoga koji već u najranijim danima pokazuje kulinarske sposobnosti, ovo je idealna prilika da ga prijavite na nagradni natječaj i da osvoji titulu chefa škole te osigura svojim kolegama najukusniji školski meni!

Kako se prijaviti? 

Pozivamo vašeg školarca ili školarku da osmisle recept za zdrav i ukusan školski obrok te da se prijave na natječaj "Budi chef škole". Ovim projektom, u organizaciji 24sata, želimo istaknuti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti osnovnoškolce da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. 

Prijave su jednostavne - sve što trebate učiniti je poslati nam recept i fotografiju ili videosnimku jela putem obrasca za prijavu. Prijaviti se mogu svi polaznici osnovnih škola u Hrvatskoj.

Na natječaj se školarci mogu prijaviti sami ili sa školskim prijateljem, ali u tom slučaju svaki sudionik mora ispuniti pojedinačnu prijavu. Stručni žiri, sastavljen od ravnatelja škole, nutricionista i poznatog chefa, odabrat će najbolje recepte, odnosno finaliste, na temelju sljedećih kriterija: okus, nutritivne vrijednosti i ekonomičnost obroka

Na završnom eventu finalisti će, uz potporu prijatelja i obitelji, na licu mjesta pripremiti svoj recept i dati ga na kušanje dječjem žiriju. Taj će žiri na kraju odabrati pobjedničko jelo i dodijeliti malom kuharu titulu chefa škole.

Osim prestižne titule, pobjednik s najboljim receptom osvaja party za svoj razred, a ovisno o uvjetima koji postoje u školi pobjednika, to jelo bit će uvršteno i u meni školske kuhinje! Usto, osigurane su nagrade za svakog finalista, pa ne čekajte dugo, prijavite svog mališana odmah! 

Sve detalje natječaja i pravila možete proučiti ovdje.

A kako je to bilo prošle godine? 

Iako je pred žirijem svake godine teška odluka, prošlogodišnja konkurencija zaista je bila jaka. Finalisti su u punom Rougemarin Parku u Zagrebu, pred mnogobrojnim posjetiteljima uživo pripremali svoje maštovite recepte - tost s avokadom i jajima, srdele sa šarenom salatom i zdrave palačinke. 

Izbor je pao na zdrave palačinke te su cheficama škole 2023. godine proglašene Iva Petričević i Leona Ribić iz OŠ Milka Cepelića! Osim prestižne titule, ove simpatične natjecateljice osvojile su party za svoj razred, vrijedne poklon pakete te privilegij da vide svoje jelo na školskom jelovniku.

Oduševljenja nije nedostajalo ni kod drugih osnovnoškolaca, roditelja, stričeva, teta, baka i djedova, a ovaj jedinstveni događaj iz godine u godinu donosi sve više radosti, smijeha, zajedništva, ali i priliku za učenje izvan klasičnih učionica. 

Zato svoje osnovnoškolce prijavite i ove godine!

Organizator projekta su 24sata, glavni partner Lidl Hrvatska, zlatni partneri Cekin kids i Vindi Iso Sport, A1 Hrvatska, Merkur osiguranje, a partneri Lino Njupalice, Osječko-baranjska županija, Žuti Klik, HŽ Infrastruktura, Interzero.Stručni partneri projekta su Ugostiteljsko-turistička škola VirtuOS i Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare